Daily Journaling – de agenda op je nachtkastje

16115011_1349723385058983_2988550727302643562_n
Eigenlijk ging het per ongeluk.
Ik had begin 2016 een day-a-page agenda op mijn nachtkastje, en klooide een week of zes aan met wat er in moest. Lange tijd had ik iedere avond een gratitude journal bijgehouden, maar dat leek zijn glans inmiddels verloren te hebben.
Maar ineens had ik m!
Avond na avond. Dag na dag.
En nu is 2016 mijn best gedocumenteerde jaar, en 2017 ook hard op weg!
Dus wat heb ik gedaan?

Iedere avond schrijf ik snel de hoogtepunten of kenmerken van de dag. Stomme dingen schrijf ik niet op, alleen leuke. Maar t zijn echt hanepoten, en ik besteed er ook niet teveel aandacht aan. t Gaat altijd vanzelf.
80% van deze nighttime entries begint met; Leuke dag! En dan een korte beschrijving van wat er allemaal zo leuk was.
De andere 20% als ik wat minder enthousiast was schrijf ik ook één of twee fijne dingen op, of als ik me zorgen maak dan schrijf ik dat op. Dat helpt, dat je t dan kwijt bent.

Daarnaast gebruik ik t als slaapdagboek. s Avonds schrijf ik op hoe laat ik t licht uitdoe, s Ochtends hoe laat ik wakker was, en maak ik een inschatting hoeveel uur ik daarvan geslapen heb.
Mijn ervaring is dat a-day-a-page voor dit journal het beste werkt omdat je dan wat meer ruimte hebt.

Bij de Dekker van de Vegt hebben ze vast nog mooie dag-per-pagina agenda’s voor je liggen.

Slaap lekker vanavond!

origineel; 23 januari 2017, Facebook