Daily Journaling – Mindblocks en wat ermee te doen (dag 1 + 2)

16114942_1344878728876782_5937490532448701931_ndag 1:
Schrijf vandaag één of meerdere negatieve overtuigingen op, waar je jezelf op betrapt.
bijvoorbeeld:
– met mijn (vul in lichaamsdeel) is het altijd wat
– met (vul in ongewenst persoon) heb ik altijd ruzie
– ik heb te weinig geld
– ik bak hier niets van, ik ben incapabel in (….)
Alles waarbij je een machteloos gevoel krijgt, schrijf je op.

dag 2:
Is het je ooit opgevallen dat de dingen die goed gaan in je leven dat je daar positief over jezelf denkt, en de dingen die niet goed gaan, daar denk je negatief over? Waarschijnlijk heb je zelfs allemaal verklaringen waarom die dingen in je leven niet goed gaan met als “stralend” middelpunt uiteraard dat het nou eenmaal niet je talent is, of je een enorme pechvogel bent.

Probleem is alleen dat zolang je die overtuiging hebt dat geen dokter, of training, of hulp, je gaat helpen. De “kwaal” kan (misschien) opgelost worden, maar omdat jij t in je hoofd niet hebt opgelost, voel je je totaal niet anders zodra het weg is.
In jouw hoofd is het er namelijk nog steeds.

Maak nu nieuwe gedachtes over je problemen. Dan VOEL je je vandaag nog beter. En als je gelooft in The Secret manifesteer je dan de oplossing vanzelf. Maar ook als je daar niet in gelooft héb je de juiste mindset al om te genieten van de oplossing als die komt!
Het is dus altijd win-win. Ongeacht wat je gelooft over hoe je gedachten je werkelijkheid beïnvloeden.

Hier zijn een aantal ideeen/ nieuwe gedachtes.

neutraal:
– ik word iedere dag beter in (….)
– ik voel me iedere dag beter
– ik ben zo dankbaar voor alle hulp die ik krijg met (…)

of als je meer wilt, wees dan direct en maak je nieuwe overtuiging;
– mijn lichaam is sterk en gezond
– ik verdien met gemak 5000 euro per maand
– ik heb geweldige relaties en ontmoet alleen maar fantastische mensen

Ik heb vandaag nog een training gekeken van een health coach die al jaren op en af worstelt met de gevolgen van een auto-ongeluk. Afgelopen kerst zat ze weer in de lappenmand. Ze liep inmiddels ook alweer een half jaar bij de fysio.
Toen zei ze tegen zichzelf;
“Fuck it!
Ik ga mijzelf hier doorheen coachen.
vanaf nu ben ik sterk en gezond, en ik ga hardlopen.”

Inmiddels heeft ze geen centje pijn meer.

Zij is iemand die wel het tweede stukje (The Secret, Thoughts become Things) gelooft. Maar nogmaals; dat HOEFT niet!
Ook als je gelooft dat je gedachten geen invloed uitoefenen op je lichaam ben je zoveel beter af door je mindset aan te passen naar dat van een gezond, sterk, financieel capabel mens (of wat je wensen ook zijn)
Je voelt je gewoon beter, ongeacht wat er “feitelijk” aan de hand is.

En als je wél in The Secret, en Thoughts Become Things gelooft, nou dan zijn deze twee opdrachten helemaal appeltje eitje!

Dus dag 1 = herken je negatieve gedachtepatronen
Dag 2 = maak daar een neutrale of positieve overtuiging van

origineel; 18 en 19 januari 2017, Facebook