Daily Journaling (weekend edition); de video Bullet Journal cursus

journaldiarieskimsbulletjournalRecentelijk verscheen “eindelijk” de TED talk van bullet journal oprichter Ryder Caroll online. Blijkbaar hadden hele volksstammen daar naar uitgekeken. Of in elk geval Boho Berry (volgens haar Facebook pagina met duizend miljoen volgers) en aangezien zij de godin van het bullet journalen is, is dat voldoende.

Dus ik klikte erop.
Die TED talk van Ryder Caroll.  De uitvinder met ADD die met notebooks het leven in de vingers had gekregen, en deze kennis nu aan ons overdroeg. En had zijn ongeïnteresseerde stemgeluid in de voice over van het originele Bullet Journal filmpje, nog wel iets hipster chics, bij de TED talk hield ik het vol tot minuut 9. Waarmee ik net de eindstreep van minuut 12 niet haalde maar ik kon niet meer mensen.
God, wat saai.
Ik ben Ryder Caroll dankbaar dat hij het notebook (waarvan we er allemaal teveel hadden, zonder te weten wat we er precies mee moesten, en desondanks een ondwingbare behoefte hadden er nog meer van te kopen) een doel en toepassing heeft gegeven. En type bullet journal op YouTube en je vindt genoeg inspiratie voor vijf decennia,  ook Nederlandse filmpjes. Maar afgezien van het startschot en het kijkje in zijn eigen minimalistische bullet journal in het intro filmpje, was dat het wel zo n beetje.

Het officiele bullet journal (en dit is wel leuk!) is trouwens van Leuchtturm 1917, en gemaakt met Rydel Caroll inclusief een handleiding achterin hoe het werkt. Ik weet niet of ze in Nederland te koop zijn maar in tegenstelling tot de andere prachtige notebooks van Leuchtturm staat op de cover van dit echte bullet journal “bullet journal”. Op dit moment is hij in zeeblauw (emerald) en zwart verkrijgbaar, maar nogmaals ik weet niet of ze in Nederland te koop zijn. Wel heb ik hier je shopping tips voor je;
In Den Bosch zit een waanzinnige kantoorboekhandel Mettrop waar ik een prachtig Leuchtturm A4 (!) notebook/ bullet journal heb gekocht. En online kun je terecht bij Paagman. Alle Leuchtturm notebooks zijn prachtig, de meeste hebben kleine stippen ipv lijnen of ruitjes.
Dat is het enige waar je op moet letten mocht je een voorkeur hebben.
Een “gewoon” schrift/ notebook is trouwens A5 (niet A6) daar moet je ook even op letten.

Inmiddels heb ik mijn eigen systeem, met een kopieerbaar bullet journal worksheet (dat ik wel maak in een notebook) en een A5 multoband waar ik al mijn lijstjes en taken bewaar.
Maar dit had ik nooit kunnen ontwikkelen, zonder vorig jaar een aantal keren een bullet journal old skool te hebben gehad. Sterker nog, als ik de cursussen zou kijken zou ik er zo weer één beginnen, zo aanstekelijk is het!

Voor dit weekend krijg je van mij de YouTube playlist van Boho Berry;
Bullet Journaling 101 (6 video’s)

Heb je meteen een supergoed excuus om een nieuw notebook te kopen!