Waarom foute mannen leuk zijn (mocht dat nog niet duidelijk zijn na de vorige post)

5200ccd290f817bebaf7248a1eb7a04bOm te beginnen; JA! Foute vrouwen zijn ook leuk. Maar daar moet iemand anders maar over schrijven.

Gisteren had ik al een vurig pleidooi geschreven tegen monogamie en voor een wat avontuurlijkere instelling. Of in elk geval een wat meer open mind te hebben over wie je seksueel bent. Zo ben ik monogaam, maar val ik op spannende mannen die dat niet zijn.
Dus de post gaf al duidelijk aan dat ik een persoonlijk belang heb in foute mannen;
Als die er niet meer zouden zijn, dan zijn er voor mijn potje geen dekseltjes meer en dat is zielig.
Tot zover the obvious.

Helaas er zijn ook heel veel niet-leuke-foute mannen, dus ik zal uitleggen wat leuke foute mannen leuk maakt.

De slechte eigenschappen zijn uiteraard dat ze liegen en bedriegen, harten breken, en als je echt pech hebt je bankrekening leegtrekken. Zoals iedereen weet die Thelma & Louise heeft gezien kan dat nog steeds de moeite waard zijn, maar over het algemeen zijn ze niet 6000 dollar leuk. Maar stel me die vraag nog een keer als Brad Pitt is langs geweest zou ik zeggen.

Overigens verzetten ze zich allemaal tegen de benaming foute man, en terecht, maar ik weet niet zo snel hoe ik t anders moet noemen.

Oké daar gaan we. De leuke eigenschappen van een leuke foute man zijn;

a) ze zijn fout. Dit hebben ze helaas gemeen met de stomme foute man, dus alleen dit kenmerk alleen biedt nauwelijks houvast.

b) het zijn charmeurs.
Zo ondergewaardeerd deze eigenschap! Sterker nog, ik hoor regelmatig in gesprekken de zin “Het is wel een charmeur hoor,” vallen alsof het om iemand met een twijfelachtige politieke voorkeur gaat.
Charmeur? Hoezee! Hijs hem op het schild!
Ik heb jaren gehad dat mijn vriendjes, crushes, idolen, en alle andere mannen die ook maar vagelijk een kans maakten, allemaal Italiaans bloed hadden. Dat had minimaal evenveel met hun Casanova kwaliteiten te maken, als met hun perfect symmetrische gelaatstrekken.

c) ze hebben humor
Dit item hoort eigenlijk niet op de lijst thuis. Sommigen hebben namelijk totaal geen humor. Maar; als ze t wel hebben, dan mogen ze op twee punten van deze lijst hun joker inzetten en toch nog meedoen.

d) ze zijn goed in bed
In mijn generatie werden de jongens helemaal murw gemaakt dat ze niets tegen een meisje haar zin in mochten doen. Nee Eppo, natuurlijk mag dat niet. Maar het was beter geweest als ze de puberjongens ook hadden geleerd hoe het wel moet. Dat de talentjes een gedegen training hadden gekregen in aandacht geven, een gesprek voeren, sfeer maken, luisteren, troosten, en misschien nog wat technische stuff van wat waar zit, en hoe je het bedient. Maar aangezien iedere vrouw anders is, zou ik daar niet teveel tijd aan verspillen.

e) ze hebben een grenzeloos vertrouwen in zichzelf
Dit is t. Dit is de kern. Een foute man heeft (net als sommige leuke goede mannen) vertrouwen zichzelf. Dat moet ook wel, want hij loopt met een schatkist aan geheimen. Dus op anderen kan hij niet rekenen.
Het is met name deze eigenschap die de leuke foute man tot zo’n ware – Mag ik dit zeggen? Ik mag dit zeggen – pussy magnet maakt.

Waarschuwing!!
Probeer nooit een foute man in een goede man te veranderen. Dit loopt namelijk altijd fout af. En dan niet op een leuke manier.
Stel t lukt je. Eigenschap a) is onder controle. Dan heb je massive grote kans dat je met je trainingsmethode eigenschappen b) c) d) en e) ook onderweg bent verloren. Trust me, I ve seen it happen. En dan is hij diep ongelukkig en jij wilt hem niet meer. Dat is echt heel erg als je zoiets doet.
Stel t lukt je niet. Dan heb jij heel veel energie verspeeld, én je bent helemaal vergeten van die leuke foute man te genieten.

En die leuke goede man, die zit maar te wachten tot je nou eindelijk eens klaar bent voor hem.

~ Suzanne Beenackers

MORGEN
Post ik een column over waarom ik mijn te kleine broeken bewaar, zonder dat ik hoop er ooit nog in te passen.

originele bericht Facebook donderdag 26 januari