Daily Journaling (weekend edition); DIY Midori of Travelers Notebook

bb8e5ee8356e6bb34f12002b5f240eeb

door Suzanne L. Beenackers
yogadocent en mindset mentor

Ik kende het van Lou Niestadt; een leren boekje met losse boekjes erin. Na goed zoeken kwam ik erachter dat dit een “traveler’s notebook” was. Een Midori, die er als eerste mee zijn begonnen. Je kunt een leren Midori cover kopen voor ongeveer €50 & losse vullingen. Zoals bijvoorbeeld een agenda boekje, een adressen boekje, notities, enzovoorts.

Maar als je drie dezelfde notitieboekjes koopt (zonder harde kaft, en met genaaide katernen, niet geplakt) dan maak je er eenvoudig één zelf. Je kunt deze “vullingen” bijvoorbeeld kopen bij de Hema.
De handigste maat is A6.

Hieronder staat mijn favoriete instructie van een Belgisch meisje dat haar Midori maakt van van karton, boeklon (volgens mijn spellingcheck bestaat dat woord niet meer! ha ha ), en elastiek. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de lederen covers van (volle) notebooks hergebruiken. Op YouTube vind je onder DIY (dat betekent do it yourself) Fauxdori, Midoro of Travelers Notebook talloze instructievideo’s.

De boekjes worden met elastiek “vastgezet” in de cover, en kun je er op ieder moment uithalen. Je kunt dus een deel van je Midori meenemen als je je huis uitgaat, zonder direct je hele journal mee te nemen.

Volgende week

Ben ik weer terug met Daily Journaling.

Je kunt Daily Journaling van zondag t/m woensdag op dit blog volgen.
Inschrijven rechterkolom.
Bij deze email sign-up ontvang je tijdelijk de lesbundel Start Fresh twv € 29,95 cadeau.

Advertenties