Waarom een kat zo’n fijn huisdier is (en iets heel bijzonders doet!)

2015-05-04Suzanne L. Beenackers
yogadocent en mindset mentor 

Dit artikel gaat over kattenmensen. Als je niet van katten houdt moet je er geen “nemen” natuurlijk. Over dat “nemen”; ik raad aan katjes te redden uit asiels, want die hebben het ’t hardst nodig. Daar heb je dan wel de eerste vier maanden je handen vol aan. Aan achterstallig gebitsonderhoud, virussen die ineens bovenkomen, etcetera. Maar juist dat is enorm goed voor de hechting.

En dan denk je iedere dag; “Het is maar goed dat ik m genomen heb, want dat was echt zielig geweest als hij hiermee in ’t asiel had gezeten.”
Tot zover over de aankoop van een kat, en mijn advies daarin.
Oh, en samen slapen met de kat, dat is ook heel goed voor de hechting. Vooral als ze mensen nog niet zo goed vertrouwen, gewoon alle deuren altijd openlaten. En katten houden van een beetje overzichtelijk huis zonder meubels overdwars. Tot zover!

Er zijn twee redenen waarom een kat fantastisch is. Eén weet ik al heel lang. En de ander pas sinds gisteren! Dus je blijft je verbazen waar t allemaal goed voor is.

reden 1; overtollige liefde afvoeren

Eigenlijk is dat niet de goede term. Want je máákt juist liefde, het moment dat je je huisdier ziet. Dan pak je hem op en fluister je lieve woordjes in zijn oor. En dan mag jij drie keer raden, wie daar heel happy van wordt?
Jij natuurlijk!
Al die onvoorwaardelijke liefde voor je kat, die maak jij aan. Die stroomt eerst door jou, en daarna kun je t afvoeren op de kat.
Anderhalf jaar geleden is mijn kater Willem overleden, en ik voelde echt hoe die 50% minder liefde aanmaken me raakte. Ik had bijna weer een tweede erbij genomen, maar toen zei de dierenartsassistent dat Max dat niet leuk zou vinden en toen heb ik t niet gedaan.
Maar ik voelde het gemis onmiddellijk.

Ik heb ook nog een vaag idee om als Max overlijdt even een jaartje wat reislustiger te zijn, en weg te kunnen. Maar mijn grootste angst is dat ik doordat ik dan geen liefde meer hoef te maken, mijn hart koud en naargeestig wordt. En ik het zelf niet voel. Net als de ijskoningin. Dat ik het oké ga vinden om zonder huisdier door het leven te gaan, en niet meer weet hoe het is om echt zoveel van iemand te houden.

Oh, want dat is dus een extra voordeel van een kat; het helpt je als je single bent om je liefde naar een partner goed te doseren. Wie een kat heeft wordt niet obsessief met een geliefde, en geeft zijn of haar partner veel ruimte. Want thuis op het nest zijn er andere, pluizige verplichtingen.

Vuistregel; zoek je een partner om te trouwen – date dan geen mensen met een kat. En andersom, ben je bang dat je partner je te weinig ruimte zou laten, date dan juist wel mensen met een kat Die hebben echt wel wat anders aan hun hoofd.

reden 2; katten verjagen kwade geesten

Dit was dus nieuw voor mij! Maar ik las een artikel, en ik dacht meteen; dit klopt!
Lees hier het artikel (Engels)
Inmiddels heb ik er met anderen over gehad, en de verhalen van overleden geesten en katten die nare energie in een huis oppikken zijn legio. Ook het gegeven dat katten gedragsproblemen vertonen in één huis, en als je verhuist niet meer – staat nu in een ander daglicht.
Deze fout-gedrag-huis koppeling, zou wel eens met die rare energieën te maken kunnen hebben.

Ik heb door het verhaal in elk geval nog minder zin een jaar in een kil eenzaam huis te wonen. Vol kwade geesten.
Maar ach, echt enthousiast was ik daar toch al niet over.

door Suzanne L. Beenackers
yogadocent en mindset mentor

Dit is de link naar de yogastudio

Ik geef geen yoga met kat lessen, ook geen yoga met kat-zoekt-huisje lessen.
De reden is dat ik ervan overtuigd ben, dat iedere kat op zoek naar een huis het verdient dat je speciaal voor hem of haar komt.
Je kunt trouwens ook Stichting Poezensnuitjes volgen op Facebook.
Of hun site.
Zij vangen en resocialiseren katten, of zetten ze gesteriliseerd weer terug als de kat niet binnen wil wonen. Stichting Poezensnuitjes is een lokale stichting, en ze hebben zelfs een poezenambulance, en ze zijn de allerbeste stichting in zijn soort die ik ken.
Regelmatig op zoek naar nieuwe huisjes voor hun ghostbusters.

VOLGENDE WEEK
Ben ik weer terug!

Je kunt columns van zondag t/m woensdag op dit blog volgen.
Inschrijven rechterkolom.
Bij deze email sign-up ontvang je tijdelijk de lesbundel Start Fresh twv € 29,95 cadeau.

Advertenties