Waarom dieetboeken supergoed werken (als ze een mooie kaft hebben)

5Nieuw, in dit blog; The Notes of the Universe

De kern van het kaartje van deze week is;
Start expecting it.

Dat deed me denken aan hoe ik afval. Of afviel, want inmiddels ben ik ook voor deze afvalmethode te lui geworden, maar waarschijnlijk is het van alle methodes wel de leukste. En de meest effectieve.

In 2005 (het jaar dat ik veel gewicht kwijtraakte) had ik het boek The South Beach Diet. Op de kaft stond een kobaltblauwe lucht met een wapperende palmboom ervoor. Ik maakte er wel eens chili con carne uit, waar ik dan obscene hoeveelheden geraspte oude kaas op deed. Ik vond het een geweldig boek, omdat het zo n mooie kaft had. Als ik ernaar keek, dan raakte ik al helemaal tune in met afvallen. Ik ben er kilo’s mee kwijt geraakt. Ik wist dat normale mensen echt de regels gingen opvolgen die erin stonden, maar dat leek me een geval van dingen te letterlijk nemen. De functie van een dieetboek is dat je in de geest van afvallen komt tenslotte.

Ik had ook een dieetboek voor Franse vrouwen. Tenminste dat had ik geleend van de bieb, en ik had kopieën gemaakt van een aantal recepten. Pasta met geraspte citroenschil, en zure room en Pardano kaas bijvoorbeeld.

Het Franse dieetboek was ook één van de weinige die de kern van afvallen begreep; Waarom Franse vrouwen niet dik worden, heette het. En die worden dus niet dik omdat ze zich mooier aankleden, et liefde en een vleugje extra gemalen zwarte peper hun eten bereiden (pas als laatste toevoegen anders wordt t bitter), en zich door het leven bewegen alsof ze Françaises zijn.
Wat in hun geval ook aardig accuraat is.

51itgr6apkl-_sx323_bo1204203200_Als je dus net zo dun wilt zijn als een Française, moet je je iedere dag met zorg aankleden, een sjaal over je schouders draperen, wat Franse posters ophangen, de achtergrond op je phone iets chics of een croissant misschien. Je huis inrichten met die Parijse flair van smaakvol en toch een beetje rommelig.

En je gedragen alsof je al de (maat zelf in te vullen) Française bent die je wilt zijn.

Daar heb je eigenlijk niet eens een boek voor nodig.

door Suzanne L. Beenackers
yogadocent en mindset mentor

Notes of the Universe

De kaart komt uit het dek Notes of the Universe Abundance van Mike Dooley. Je kunt je op zijn site gratis inschrijven voor emails van de Notes of the Universe. Je krijgt dan maandag t/m vrijdag een email.

MORGEN
Ben ik weer terug! Met een column hoe je met één beslissing verlicht kunt raken. Je weet wel, net zoals al die monniken enzo die daar superveel moeite voor moeten doen.

Je kunt columns van zondag t/m woensdag op dit blog volgen.
Inschrijven rechterkolom.
Bij deze email sign-up ontvang je tijdelijk de lesbundel Start Fresh twv € 29,95 cadeau.

New offers

springrenewalworkshop2Het nieuwe M Yoga aanbod staat online.

dinsdag 19.00 Gym Free
vinyasa poweryoga

dinsdag 20.30 Lifetime
klassieke yoga

woensdag 19.00
yoga met Marieke (klassieke yoga)

klik hier voor Gym Free, Lifetime en Yoga met Marieke

zondag 20.30 Sweet Bliss
ontspanningsyoga

maandag 20.30 The Adventurers
vinyasa poweryoga

vrijdag 10.30 Yoga & Coffee
klassieke yoga

klik hier voor Sweet Bliss, The Adventurers en Yoga & Coffee

donderdag 19.00 Witte Tijgerin
revitaliserende yoga voor vrouwen
klik hier voor de Witte Tijgerin

of mail naar:
Suzanne
s_beenackers@hotmail.com

 

Advertenties