Daily Journaling; het dikke Hema notebook

20170207_1257451door Suzanne L. Beenackers
yogadocent en mindset mentor

Ooit zal ik ze nog psychologisch profileren; het dikke notebook en het dunne. Want ze hebben een hele andere persoonlijkheid. Net als dure notebooks en goedkope.

Persoonlijk heb ik duidelijk mijn voorkeur;
Dunne notebooks moeten duur zijn.
Zo kun je ze koesteren en mooi houden, voor iets speciaals.
En dikke notebooks moeten goedkoop zijn.
Zodat je ze zonder gene kunt volschrijven met notities, planningen etcetera.
Ik ga er altijd vanuit dat ik de dikke weg zal gooien, maar na een maand of 6 uitgeleefd te zijn, hebben ook die dikke notebooks zo hun charme gekregen.

Afgelopen jaar heb ik het gouden notitieboek van de Hema ontdekt. Er was iets raars mee aan de hand, want hoewel het even dik was als het zwarte notitieboek en het oranje met (400 pagina’s, €5) staat op de website dat het gouden notitieboek 100 pagina’s heeft, en het zilveren (niet op de foto) 200. Zilver en goud kosten dan ook maar € 4. Een euro goedkoper dan het zwart en oranje waar de pagina’s wel goed geteld zijn.

Het papier van al deze notebooks is crème, en de lijntjes lichtgrijs. Het is echt een chique notitieboek voor geen geld.

Wat me opvalt bij de Hema (en bij alle kantoorboekhandels) is dat de notitieboeken op de website vaak niet in de winkel verkrijgbaar zijn, en vice versa. Het boek dat bovenop ligt (this is my year to sparkle) heb ik dan ook niet in het web assortiment van de Hema kunnen vinden. Ik liep er toevallig tegenaan in de cadeau/leuke dingetjes hoek, niet bij de kantoorartikelen. Het kost ook €5
Dat was afgelopen week, dus waarschijnlijk hebben ze die nog wel.

Ik mocht dit blauwe sparkle notebook eigenlijk niet kopen van mezelf. Ik héb namelijk nog meerdere lege gouden liggen, want ik heb groot ingeslagen. Maar ik heb het toch gedaan. Het is nu een net logboek waarin ik dagelijks mijn activiteiten bijhoud voor mijn blogs en social media. Ik ben nog nooit zo productief geweest.

Vijf euro uitgeven aan een notitieboek dat ik helemaal niet nodig had, is dus nu al de beste investering van het jaar.

Maar ja, het is dan ook my year to sparkle ;)

Morgen

Ben ik weer terug met de weekend edition van Daily Journaling.  Dan geef ik je een rustgevende manier om Bullet Journaling te leren. Je hoeft er niets voor hoeft te doen, alleen een beetje lummelen.

Je kunt Daily Journaling van zondag t/m woensdag op dit blog volgen.
Inschrijven rechterkolom.
Bij deze email sign-up ontvang je tijdelijk de lesbundel Start Fresh twv € 29,95 cadeau.

Advertenties