Love M; ik hou van Madonna


1984-88cb298f00bf29a6967a6114fc688f45In het kader van Valentijnsdag schrijf ik voor het M Yoga blog vier dagen over alles waar ik van hou dat begint met de letter M.
Aflevering 4 (slot); Madonna.

Misschien denk je dat het altijd dikke mik is geweest tussen Madonna en mij. Ik heb tenslotte de ideale leeftijd, aangezien ik in de pubertijd kwam in het jaar dat Madonna opkwam. Maar dan vergeet je iets!

Madonna is namelijk niet altijd Madonna. Schrikbarend analoog aan het beroemde Madonna-hoer complex uit de psychologie, zijn er namelijk twee Madonna’s.
De ene is de leuke Madonna. Dan heeft ze haar haar wild, is ze seksueel expliciet en voel je je bij iedere knipoog persoonlijk empowered to rule the world. De andere is de getrouwde Madonna. Dan heeft ze haar haar netjes, schrijft ze kinderboeken en zingt ze liedjes waar je de kleutertjes blij mee maakt. Van begin 1986 tot zomer 1990 was ze de nette Madonna. Ik weet dat mensen haar 1989 Like a Prayer album (met onder meer Express Yourself) geweldig vonden, maar er stond op Cherish op; een lied waar het glazuur van je tanden spat, zo zoet. Dus ik deed het er niet voor. Dansen met je spaghetti bandjes in de kerk, met brandende kruisen en een zwarte Jezus, was not going to make make up for Live to Tell, de 1986 ballad waarbij ze een jurk had die ze op de Veluwe nog mogen dragen.

Het was pas toen Madonna in 1990 haar zegetocht begon van Dick Tracey film, Blond Ambition Tour, In Bed With Madonna docu, Erotica Album kwam én het boek SEX dat ik wist;
“She’s BACK!”
Niet dat ik haar muziek al kocht.
Dat kon ook niet want ik was in de tussenliggende jaren een hardrockertje geworden.

Maar in 1994 was mijn liefde voor Guns n Roses zo n beetje uitgewoed en vroeg (en kreeg) ik het album Bedtime Stories. En ik draaide het grijs. Daarna moesten we met z’n allen weer even onze adem inhouden tijdens het Evita tijdperk maar dit werd in 1998 ruimschoots beloond met haar definitieve geniale album Ray of Light.

Ook tijdens het Guy Ritchie tijdperk viel ik af en toe bijna van mijn geloof. Temeer daar ze in die tijd vaak samenwerkte met Amerikaanse producers die ik totaal niet trok. Als ze de Europese sound koos, dan beviel t mij beter.

Inmiddels is Madonna al weer jaren single, en komt wie aan Madonna komt aan mij. Ik snap ook niet dat ze geen self-help en inspiratieboeken schrijft, of geen online coachingsprogramma’s gaat verkopen because Man! Would they sell! Als er iemand empowering is, is zij het.

Dus als je mij binnenkort ziet, met mijn life-nailing yoga videobundel, en het Mindset programma waarmee je als solitaire vrouw de lifestyle creëert waarbij de mannen aan je voeten liggen, weet dan dat er maar één reden is dat ik dit doe;
Madonna zelf had helaas iets beters te doen.

door Suzanne L. Beenackers
yogadocent en mindset mentor

Zondag

Schrijf ik een nieuwe column. Over Guns n Roses. Sort of anyway.

Je kunt columns van zondag t/m woensdag op dit blog volgen.
Inschrijven rechterkolom.
Bij deze email sign-up ontvang je tijdelijk de lesbundel Start Fresh twv € 29,95 cadeau.

yoga voor Madonna fans

the-keyto-getahead-isto-getstartedNa de geboorte van Lola, begon Madonna met Ashtanga yoga. Tijdens de PR van Ray of Light vertelde ze dit ook, in interviews. En je kon het goed zien aan haar lichaam, dat nog veel gespierder was dan de jaren dat ze alleen reguliere sporten had gedaan.

Je kunt in mijn praktijk Madonna’s yoga doen om;

dinsdag 19.00
Gym Free in de grote studio in de Hazenkamp

maandag 20.30
The Adventurers Premiumles

10 maart begint de yoga cursus de Witte Tijgerin
donderdag 19.00
revitaliserende yoga voor vrouwen

mail naar:
Suzanne
s_beenackers@hotmail.com

Daarnaast ga ik vandaag of morgen weer beginnen met mijn Madonna YouTube serie.
Ik ben inmiddels bij het album Bedtime Stories.

 

Advertenties