Waarom een gebalanceerd leven je blik vertroebelt (en wat wel werkt) (like fuck!)

ls-harteveld

klik op de foto voor “ik hou van Anais Nin dus zo erg zal jij ook niet zijn”

The work you do while you procrastinate,
is probably the work you should be doing for the rest of your life.
~Jessica Hische

Inmiddels werk ik 24 uur per dag. Niet dat ik dat plan. In mijn planning staan hele andere dingen. Zoals daglicht. En yoga. En rustig aan doen. Maar daar komt helemaal niets van terecht.

Vroeger, tot een week of zes geleden, viel het nog wel mee. Toen werkte ik wel hard, voornamelijk aan M Yoga, maar daarnaast trok ik regelmatig de stekker eruit en deed ik een weekend helemaal niets.
Dat waren nog eens tijden.
Ik maakte ook yogafilmpjes voor YouTube. Dat deed ik al meer dan een jaar.

Nog, nóg, weer eerder, toen schreef ik veel. Dagboeken voornamelijk. Ik schreef ook erotica, maar dat was verhaal voor verhaal. Dus dat ging vrij gedoseerd. Maar mijn dagboeken, die moesten er echt uit (anders vergeet je het ook tenslotte) waardoor ik regelmatig tot half twee s nachts zat te schrijven over het fin de fleur van de Nederlandse literatuur, of in elk geval de top qua mannelijke schoonheid, terwijl ik de volgende dag om 9 uur les moest geven.
Voor een hobby was dat schrijven vrij dominant aanwezig.

Zeven dagboeken en eroticabundels later stond er nog geen letter op papier. Tenminste geen papier dat in een boek zat en bestelbaar was, en waar de kachel van kon branden. Voor mijn gevoel was het schrijven hier zelf debet aan; in plaats van publiceren schreef ik, wat al mijn vrije tijd opzoog.
Dat moest anders!

Tot drie keer toe heb ik op 1 januari het voornemen gemaakt niet meer te schrijven, tot ik alle boeken had geprint. Het was echt alsof ik als een klein kind op mijn vingers ging zitten. Uiteraard kwam daar geen zier van terecht en schreef ik stiekem (lees; offline), of ik schreef voor M Yoga waardoor het werk leek. Of ik schreef erotische verhalen, want die telde niet.
Soms schreef ik ook echt niets.
Maar hoeveel of hoe weinig ik ook schreef, de boeken bleven ongepubliceerd.
Een enkele net-te-kort durende uitbarsting van goede moed en doorzettingsvermogen daargelaten.

En net op het moment dat ik weer op 1 januari het voornemen had gemaakt niets meer te schrijven en alleen nog te publiceren?
BAM!
Daar was ze!

Een Australische coach Kat Loterzo (klik hier voor haar YouTube maar ze heeft ook Facebook) die twenty four seven werkt, altijd doorzet, een miljoenen imperium heeft, en bij mij de AAN knop gevonden heeft. Dat is ook haar motto; Life is now. Press play.
En playen doet het!

Sinds ik haar ken schrijf ik niet alleen vier keer per week deze columns die je nu leest, maar ook meerdere posts voor mijn White Tigress mindset course op Fb, (klik meer weergeven onderaan die pagina voor alle posts). Daarnaast ben ik mijn boeken aan het editen, waarvan er inmiddels al 7 van de 8 af zijn en online staan! Nogal een prestatie voor een klus die al jaren iedere keer als zand tussen mijn vingers wegglipte.
En tot slot, en dit is helemaal goud waard, werk ik nóg harder voor M Yoga!
Het maken van nieuwe programma’s, of aanbiedingen, of het schrijven van posts, het is allemaal even leuk! Alsof ik op creatieve vakantie ben, zo voelt het.

Alleen toen was het ineens echt vakantie. En ik had al een aantal dagen video’s opgenomen voor mijn Witte Tijgerinnenbundel. Dat werk liep gigantisch achter, en bovendien moest ik inmiddels ook weer “aan” de YouTube. Ik had daar vijf dagen vrij genomen van mijn dagelijkse video’s, maar dat kon niet langer lijden.
Ik zat voor de camera.
Al chagrijnig omdat dit dag zoveel was in mijn vakantie dat ik voor de camera zat, in plaats van heerlijk hoog en droog achter mijn sta bureau te schrijven. En nu moest ik ook nog Engelstalig filmpjes maken waar ik geen cent aan verdiende en die me steeds meer tegen gingen staan.
En ineens? Was ik er TOTAAL klaar mee! Hup, kappen die hap.
Ik ben je bitch niet.

Nu wil ik daar eerlijkheidshalve aan toevoegen dat dit met name te maken had met het grote aantal buitenlandse mannen dat het kanaal volgde. En ik op dat moment even ongevoelig was voor het feit dat ik heel veel cursisten, vrienden en online klanten heb, die de filmpjes met veel plezier doen waar ze voor bedoeld zijn, namelijk yoga.
Maar het idee dat ik daar mijn vakantiedagen stond op te offeren omdat ze in Peru lekkere wijven op YouTube willen kijken, daar had ik even helemaal mijn bekomst van.
Wat ik zeg, ik ben je puta niet, nietwaar?

Even het goede nieuws; de Nederlandstalige betaalbundel komt af. Ik ben een Witte Tijgerin bundel aan het maken, en daar zit al mijn liefde in, dus one day (voor Pasen!) zet ik die camera weer aan, en maak ik hem af. Ik ga geen nieuwe 50% OFF actie ga doen, dus als je € 48,50 wilt betalen ipv € 97, moet je me als t ware crowdfunden en op de oude aanbieding het geld overmaken.

Klik hier voor de Witte Tijgerin 50% OFF pre-sale 

Je vindt daar ook de inhoud van de Witte Tijgerin bundel voor deze yogabundel voor vrouwelijke vitaliteit en seksualiteit.

Achteraf was het zo klaar als een klontje!
Dat ik mijn YouTube filmpjes vijf dagen on hold zette om een lesbundel op te kunnen nemen?
Red flag!
Ik zette mijn schrijven tenslotte ook niet on hold.
Dat ik in de Kerstvakantie een twee weekse pauze van YouTube liet uitgroeien tot zes weken?
Red flag!
In die zes weken publiceerde ik wel twee boeken, startte mijn Witte Tijgerin project en richtte dit blog op waar ik toen nog 8 keer per week voor schreef.

Kat Loterzo vond mijn AAN knop, waardoor ik 24 uur per dag kan werken, en net zo grenzeloos ben met mijn tijd voor mijn yogastudio en het publiceren, als ik vroeger alleen was met dagboek schrijven. Zij heeft van mijn “echte” werk ineens een vrolijke hobby gemaakt.
Maar er zat een addertje onder het gras….
het werkt alleen bij stuff dat je PURPOSE is!

Het maken van YouTube filmpjes zonder duidelijk verdienmodel, zonder duidelijke doelgroep, of zonder duidelijk nut, en nog veel belangrijker inmiddels zelfs zonder plezier, was al bijna anderhalf jaar onder de radar goed gegaan-
omdat ik niet zo hard werkte,
omdat ik regelmatig de stekker eruit trok,
omdat ik een, wat ze noemen, gebalanceerde manier van leven had ( Kat voegt nu toe; “For whatever the fuck that means”)
daarom merkte ik niet dat YouTube me tegenstond, en de energie die ik eraan spendeerde op geen enkele manier in verhouding stond tot het geld dat ik erdoor verdiende.
Namelijk nul euri.

Dus als jij iets hebt wat je ongelofelijk tegenstaat? Kappen die hap!
Of maak in elk geval een stevige beslissing dat je hier voor (voer datum in) van verlost bent.
En heb jij een gebalanceerde manier van leven?
Hou er dan rekening mee dat je waarschijnlijk off purpose leeft!

Een gebalanceerde manier van leven stelt je in staat allemaal dingen te verdragen die je helemaal niet wilt doen. Het vertroebelt je visie op waar je energie van krijgt, wat bakken energie kost, en voor je het weet sta je problemen op te lossen met betrekking tot een activiteit, persoon of serie negatieve gedachtes waar je een oorlog mee kunt beginnen, die helemaal niets te maken hebben met waarom je hier op aarde bent.

Tenzij je gelooft dat je purpose is om zoveel mogelijk afschuwelijke dingen met zoveel mogelijk frisse tegenzin te doen.

In dat geval, lig je superstrak op schema.

door Suzanne L. Beenackers
yogadocent en mindset mentor

Mijn columns verschijnen vier keer per week.
Like M Yoga op Facebook, volg me op Twitter, of subscribe op dit blog en ontvang een yogabundel t.w.v. € 29,95 gratis

end-of-season-salesEnd of Season Sale

Woot woot! Zomer in de bol.
Ja schat, je moet toch wat met al die miezer buiten.
Maar over vier maanden is het seizoen al afgelopen, en staan we met z n allen weer in korte boks op het Kaaij strand. Dit jaar graag zonder blokkerend hek en mét de strandwachten. Dank!

Ik ga een beetje buiten mijn boekje, want deze aanbieding was helemaal niet gepland. 

Maar mocht je bij mij YOGA willen doen op dinsdagavond of op woensdag bij Marieke,
dan maak ik bij deze een eindejaarsaanbieding voor je ok?

Gym Free – End of Season SALE
poweryoga
dinsdag 19.00 – 20.15 Hazenkamp, Nijmegen
Gym Free poweryoga is een uitdagende les gaan die je nog dagen op een high houdt.

Lifetime – End of Season SALE
klassieke yoga
dinsdag 20.15 – 21.45 Hazenkamp, Nijmegen
Uitgebalanceerde les, zeer beginner friendly.

Bliss – End of Season SALE
yoga met Marieke
dinsdag 19.00 – 20.15 Studio M Yoga Centrum, Nijmegen
Dit is yoga waar je rustig van wordt en een weldadig sereen gevoel van krijgt.
Bliss is vergelijkbaar met Lifetime, en docent Marieke straalt tevredenheid en rust uit, waardoor je je direct beter voelt. Ervaar maar.

End of Season SALE
Gym Free, Lifetime of Bliss
13 lessen t/m eind juni
Startdatum; dinsdag 21 maart
€ 185
inclusief yogamat twv € 40 zelf uit te zoeken bij Othala

Bonus;
je les op dinsdag 14 of woensdag 15 maart is gratis

UPDATE 15/3 laatste dagen 25% extra off – check je nieuwe prijs hier

Om te boeken maak je maak je € 197 over op
NL17 TRIO 0254 7260 97 t.n.v. M Yoga
en stuur mij een mail op
Suzanne s_beenackers@hotmail.com
Mocht de groep vol zijn, dan ontvang je uiteraard het volledige bedrag retour

Als je inschrijving verwerkt is geef ik je een seintje en kun je je yogamat twv € 40 zelf uit te zoeken bij Othala

Je krijgt als nieuw lid New at M garantie –
Als de eerste yogales niet bevalt, cancelen we je inschrijving en ontvang je € 135 retour. De rest van het bedrag en de yogamat zijn non-refundable.

Mijn columns verschijnen vier keer per week.
Like M Yoga op Facebook, volg me op Twitter, of subscribe op dit blog en ontvang een yogabundel t.w.v. € 29,95 gratis

Advertenties