Waarom sterke vrouwen die weten wat ze willen eng zijn

Gisteren was het er weer. Het zoveelste bewijs dat de happy single boodschap, die de afgelopen jaren als sneeuwklokjes in de meest barre omstandigheden hun kopjes boven t zand staken, precies dat is;
een teer bolletje, dat vaak net te vroeg bloeit om echt lekker bestoven te worden.

Een aantal weken geleden viel het me voor het eerst op. Ik was bezig vrouwen de nuanceverschillen uit te leggen over monogamie, en de duurzame energiebron van de vrouwelijke seksualiteit. Niet te verwarren met de mannelijke seksualiteit, die meer op een container lijkt die vroeg of laat gewoon leeg is.
En terwijl ik dus de dualiteit van monogamie uitlegde, en het gebrek aan goede seksvoorbeelden voor single vrouwen beklaagde, zei een vriendin;
“Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat vrouwen überhaupt geen seks mogen hebben buiten een relatie.”
Mijn mond viel open.
In een flits realiseerde ik dat ze gelijk had.
Mijn missie, waarvan ik tot dan toe had gedacht dat die zich op t niveau van finetunen van de vrouwelijke seksualiteit bevond, was meer een grassroots movement. Of nog erger; een revolutie. Bah!
Dat geeft altijd zo n troep, daar hou ik helemaal niet van.
Maar een vriend zei letterlijk;
“Je beseft wel dat je nu t hele systeem opblaast hè?”

Nee. Dat mijn voorlichting over het potentieel van de vrouwelijke seksualiteit ontwrichtend zou werken, dat had ik eigenlijk nog niet bedacht. En ik nam me dan ook voor het te negeren. Tot ik opnieuw een vrouw sprak die behandeld werd alsof haar single status een soort tijdelijke droogte is, zeg maar zeven magere jaren, die als je maar leuk genoeg bent en je goed gedraagt vanzelf wordt opgelost door een echte relatie en zingevende kinderen, zodat het ware leven kan beginnen.
Op zo’n moment denk ik;
Oh. My. God.

En het moment dat mijn vriendin me uitlegt hoe de seksueel slash relatietechnisch ongelukkige vrouwen van in de dertig die geen man kunnen vinden, nooit seksueel vrijgevochten twintigers waren, zoals ik altijd dacht.
Ik dacht werkelijk waar, en hier schaam ik me nu voor, dat de dames het allemaal voor elkaar hadden toen ze in de twintig waren. Maar dat ze door hun kinderwens in een soort wedstrijd met hun biologische klok terecht waren gekomen, waardoor ineens alles wat ze ondernamen de uiterlijke kenmerken van een relatie moest hebben.
Guess again?

Dit is de korte versie van het verhaal, oorzaak gevolg, het grote plaatje;

Tussen de 15 en de 25 wordt vrouwen wijsgemaakt dat ze echte relaties moeten hebben. Als ze geen relatie willen mogen ze ook geen seks want dan worden ze een afgelikte boterham en wil niemand meer met ze trouwen. Dit beeld wordt met name doorgegeven door de vaders. Direct of doordat ze moeder voor hun karretje spannen.

Tegen de tijd dat deze tieners 30 zijn, volop meedraaien in de maatschappij, misschien een imperium of een land besturen, minder vaak in de bak hebben gezeten, minder problemen hebben veroorzaakt, stabieler zijn, en gewoon op talloze vlakken beter gelukt zijn dan talloze mannelijke leeftijdsgenoten, tegen die tijd zit nog steeds tussen hun oren dat ze geen seks mogen hebben buiten een relatie.

We hebben het hier dus over zeer geslaagde mensen die geacht worden overal beslissingen over te kunnen nemen, maar feitelijk niet eens mogen bepalen wat er tussen hun benen gebeurt.

Ik weet niet wat jullie inmiddels denken van t glazen plafond, maar ik denk dat een vrouw het recht op haar seksualiteit ontzeggen er iets mee te maken heeft. Want als er nou iets is dat mannen de kracht geeft overal letterlijk doorheen te stoten, dan is het hun seksuele kracht. De dag dat een eunuch minister president wordt moet nog komen.

Anyway terug naar vrouwen van 30.

Ik ken niemand, nul, geen enkele vrouw, die er bewust voor kiest single te zijn (zelfs niet tijdelijk) maar wel zorgt dat haar seksleven gewoon goed op de rit staat. De nada. En ik ken best veel vrouwen, en ze vertellen mij al hun geheimen en keuzes, maar deze? Nog nooit van gehoord.

Ik ken één beroemde vrouw die t heeft gedaan, en zich erop liet voorstaan dat ze ook als alleenstaande moeder gewoon zorgde dat ze aan haar trekken kwam. Dat was Angelina Jolie. Ze had twee lovers. Het waren twee vrienden die ze tijdelijk om hun gunsten vroeg, in de tijd na Billie Bob Thornton en voor Brad Pitt.
Maar nu ze weer single is, zal de tijd leren of ze daar nog een lans voor gaat breken. Of ze door haar huidige verplichtingen binnen de VN het als het ware nog “kan maken” om ook nog seks te hebben.

Dus zal ik seks propaganda blijven maken tot we iedere single vragen;
“Hoeveel lovers heb je?”
In plaats van te vragen of ze al een vriend hebben.

Tot we vrouwen in machtsposities hebben, waar je de lust voor t leven herkent in iedere knipoog en in ieder klakkend tonggeluid.

Tot we viriele mannen in bescherming moeten nemen tegen een onverzadigbare vrouwelijke minister president.

Ik zal een revolutie ontketenen, het systeem opblazen, en daarna de smeulende resten van het patriarchaat milieuvriendelijk recyclen tot een standbeeld voor Angelina Jolie.

Viva la Revolution!

door Suzanne L. Beenackers
yogadocent en mindset mentor

Mijn columns verschijnen vier keer per week.
Like M Yoga op Facebook, volg me op Twitter, of subscribe op dit blog en ontvang een yogabundel t.w.v. € 29,95 gratis

Ik heb net mijn Premium sale geopend!
Rebels choose The Adventurers! :D

NIEUW!  PREMIUM SALE (Nijmegen)

Sweet Bliss
restoratieve ontspannings yoga, hatha yoga
zondag 20.20 – 21.45
M Yoga binnenstad Nijmegen
Iedere werkweek uitgerust, en geïnspireerd beginnen

The Adventurers
vinyasa poweryoga
maandag 20.30 – 21.45
M Yoga binnenstad Nijmegen
Achtbaan door je emoties, een adrenaline kick voor je lichaam

Yoga & Coffee
klassieke hatha yoga
vrijdag 10.30 – 11.45
M Yoga binnenstad Nijmegen
Gezellige, informele groep

End of Season PREMIUM SALE
Sweet Bliss, The Adventurers of Yoga & Coffee
12 lessen t/m eind juni
Startdatum; zondag 26 maart, maandag 27 of vrijdag 31 maart
€ 227
– inclusief yogamat twv € 40 zelf uit te zoeken bij Othala
– persoonlijke kennismaking bij Credible of de Fuzz

UPDATE 15/3 laatste dagen 25% extra off – check je nieuwe prijs voor Sweet Bliss en The Adventurers hier

Om het Premium End of Season Sale pakket te boeken maak je maak je € 227 over op
NL17 TRIO 0254 7260 97 t.n.v. M Yoga
en stuur mij een mail op
Suzanne s_beenackers@hotmail.com
Mocht de groep vol zijn, dan ontvang je uiteraard het volledige bedrag retour

Als je inschrijving verwerkt is geef ik je een seintje en kun je je yogamat twv € 40 uitzoeken bij Othala, en maken we een afspraak voor koffie met wat lekkers.

Je krijgt als nieuw lid New at M garantie –
Als de eerste yogales niet bevalt, cancelen we je inschrijving en ontvang je € 175 retour. De rest van het bedrag en de yogamat zijn non-refundable.

Advertenties