Wat je geeft krijg je ook weer terug. Onbeperkt kusjes bijvoorbeeld.

Sommige mensen kunnen heel sereen met de kat op schoot zitten. Mijn vriendin Marieke bijvoorbeeld. Max mag bij haar uren op schoot. Ze hoeft dan ook niet op te staan om mee te helpen met de afwas ofzo, want wie de poes op schoot heeft, hoeft niet op te staan.

Tegen de tijd dat ze naar huis gaat, gaat Marieke even los.
“We gaan even baby poes doen, Max,” kondigt ze aan.
Dan wordt Max op de arm genomen, als een baby’tje. Ze kriebelt zijn borstkastje, spreekt hem lieve woordjes toe en ze kijken elkaar diep in de ogen. Max is helemaal gaar en sloom van het lange zitten, dus het duurt best lang voor hij er genoeg van heeft en zich los worstelt.
Dan is er genoeg babypoes gespeeld.

Ik heb een vriend die zelf katten heeft. Toen ik jaren geleden een keer bij hem kwam, zag ik iets vreemds. Er was net een kitten geboren. Eéntje maar. Er waren wel vaker nestjes geweest, altijd Ragdolls, maar deze mama was geloof ik per ongeluk zwanger, of de zwangerschap was heel zwaar geweest. Ik weet het niet meer precies. Maar wel dat er dus maar één kitten was, en dat t allemaal heel spannend was geweest rondom de zwangerschap of bevalling.

Hij pakte het kleine witte poesje uit zijn nestje en gaf het beestje kusjes op zijn hoofdje. Aan één stuk door. Mijn vriend keek me ook gewoon aan terwijl hij daarmee bezig was. Toen realiseerde ik me pas dat ik dat ook zo doe. Dat platte schedeltje van katten is echt de perfecte landingsplek voor onbeperkt kusjes. En katjes ruiken altijd heel lekker. Er schijnt zelfs een parfum te zijn dat ruikt naar kitten.

En net als mijn vriend geef ik nooit één kusje. Altijd gewoon onbeperkt. Tot de ontvanger echt niet meer wil. Maar ik realiseerde me dus niet, dat dit niet echt normaal is. De meeste mensen geven een kat hooguit één kusje. En daar blijft t dan bij. En voor de meeste katten is dat een prima dosering. Alleen voor mij is dat niet te doen. Ik moet een kat met de regelmaat van de klok even fijnknuffelen.

Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen katten. Mijn kater Willem was echt een kerel. Die mocht je wel kusjes geven, maar die ging je echt niet oppakken. Dat paste totaal niet bij hem. Maar Ragdolls (letterlijk; lappenpop) en Maine Coons, waar Max een kruising van is, die lijken geen enkele behoefte te hebben aan autonomie en grenzen. Het kan ze niet intiem genoeg zijn.

Een maand geleden werd ik ineens aangenaam verrast. Ik kon t bijna niet geloven, want ik was nog half in slaap, en het was iets dat Max nog nooit had gedaan. Hij hield me met zijn pootjes tegen het bed aangeduwd (zonder zijn nagels te gebruiken, daar is hij altijd heel voorzichtig mee), en hij gaf me kusjes. Hij heeft één uitstekend hoektandje, wat dan heel schattig schuurt, en t allemaal nog liever maakt. Ik werd onbeperkt afgeknuffeld terwijl ik stevig werd vastgehouden.

En tot mijn grote vreugde, deed hij het vanmorgen weer.

Het is niet de eerste keer dat Max nieuw gedrag vertoont. Toen ik hem al acht jaar had, wilde hij ineens onder de dekens slapen, lepeltje lepeltje met mij.  En nu heeft hij dus een nieuwe manier van knuffelen.

Tot ik me net pas realiseerde, dat hij dit liefdesbombardement waarschijnlijk geeft omdat hij zelf de hele tijd zo wordt afgeknuffeld. Als ik netjes stil zou zitten, like a normal person, dan had hij t waarschijnlijk bij een beschaafd kopje gehouden.

Maar babypoes spelen met je mensenmama of papa?
Daar zijn de meeste Ragdolls net niet sterk genoeg voor.

~Suzanne Beenackers
M Yoga Nijmegen  

Je hebt net een Nederlandstalige M Yoga column gelezen.
Als je de columns in je Inbox wilt ontvangen, geef je dan op (rechterkolom).
Als dank krijg je de lesbundel Start Fresh gratis.

Get ready for take-off!

Vanaf 1 juli komt er weer een nieuw rooster – dus nu is t tijdstip om van je te laten horen. Je kunt nu nog aangeven waar jij wilt dat de reis naartoe gaat.

Klik hier voor een overzicht van de huidige bestemmingen.

Welke les of tijdstip zou jij er graag bij willen hebben? De lessen op de Hazenkamp kunnen niet uitgebreid of veranderd worden.

Zou je willen dat M Yoga korte cursussen aanbiedt? Zo ja wat voor les?
De zomervakantie is bijvoorbeeld 7 weken. Ik zou daar ook een korte cursus kunnen plannen.

M Yoga is een Private Studio, met kleine exclusieve lessen in de binnenstad en grotere groepen op de Hazenkamp. Iedere groep heeft zijn eigen karakter. Er zijn daarom geen proeflessen of inhaallessen, of contracten voor een korte periode. Iedereen schrijft zich in voor één les, voor zes maanden.

korte contracten voor terugkerende leden?

Zou je willen dat er naast deze halfjaars inschrijving een mogelijkheid zou zijn – als terugkerend of verlengend lid – voor zeven weken te verlengen of voor korte tijd mee te doen? De prijs zou €140 zijn (7 lessen, kort contract) Premium of € 105 voor (7 lessen kort contract) Studio Hazenkamp.

tweede les in de week?

Zou je willen dat er een mogelijkheid was een tweede les in de week erbij te krijgen? Als één van de lessen op de Hazenkamp is, dan kan ik een korting geven.

De prijs voor een Dubbel Bundel zou dan € 489 (ipv € 649) zijn voor;

– 6 maanden 1 Premium groep, bijvoorbeeld Yoga & Wine op donderdagavond 20.30
Hier heb ik net twee plekken vrij bij Yoga & Wine. 

& als tweede les in de week;

– 6 maanden 1 les op de Hazenkamp op dinsdag, bijvoorbeeld Gym Free om 19.00.
Check deze pagina  
voor een beschrijving van de lessen op de Hazenkampseweg

Bovenstaande waren een paar suggesties en ideeen waar ik mee speel.
Mail me gerust welke cursus, of tijdstip jij nog mist bij M Yoga.

Groetjes,

~ Suzanne
s_beenackers@hotmail.com
like M Yoga op Facebook

 

Advertenties