de Nijmeegse Vierdaagse 100 Dagen Challenge. (yoga, journaling, business: wat jij wilt!)

De Vierdaagse is een beetje zoiets als Downward Facing Dog; it grows on you.
Vraag je je de eerste keer nog af waarom men hier zo enthousiast over is? Na een aantal keren regent het Aha!-momenten en vind je moeiteloos je draai. En het verandert.
Zowel in Downward Facing Dog, als op de Vierdaagse kun je na jaren ervaring nog nieuwe dingen ontdekken en denken;
“Dat ik dit de vorige keer heb gemist!”

Aan de Vierdaagse meedoen betekent dat je wandelt. Maar het kan ook betekenen dat je langs de route gaat staan of naar de feesten gaat in de stad. Vorig jaar heb ik een 30 Day Yoga Challenge gedaan voor YouTube. En daarnaast was ik dagelijks in de stad met een vriend of vriendin. De Vierdaagseweek is mijn persoonlijke feestweek, omdat ik rond die tijd jarig ben. Ik hou niet van groepsverjaardagen, en spreek dus zeven dagen individueel met mensen af. Er is ook geen yogales want A. er staat een feesttent op m’n studio en B. ik wil zelf de kroeg in en laat mijn mandje in.

Vanuit de grond van mijn hart kan ik zeggen dat voor mij als Nijmegenaar (import sinds 2002) de Vierdaagseweek voor mij de aller- allerleukste week van het jaar is. En ik daarom nooit meer ergens anders wil wonen. En omdat al mijn familie hier inmiddels ook woont, en al mijn yogacursisten ook. Soms noem ik ze yogakindjes, en dan noemen ze mij yogamama. Nou, voor ik dat heb opgebouwd in een nieuwe stad ben ik weer vijftien jaar verder, dus ik laat t zo hoor!

Mijn liefde voor de Vierdaagse heeft zich ontwikkeld, van;
– gewoon doorwerken en alleen gaan kijken op de dag van de finish
– tot een hele feestweek
– tot dertig dagen ernaartoe leven.
En nu dus honderd dagen!

Want daar kwam ik tot mijn grote vreugde achter; het aftellen kan volgende week al beginnen. Op de site van de Vierdaagse zelf, tellen ze af tot de start. Maar als je niet wandelt, maar juist een feestelijke 100 dagen Challenge voor jezelf wilt doen, dan is het veel leuker om af te tellen tot de Finish van de Vierdaagse.
Dan is er op dag honderd ook voor jou groot feest!

Als je een honderd dagen challenge wilt, met dag honderd op de dag van de finish, dan is je startdag donderdag 13 april 2017
de halfway marker dag 50; 1 juni
En als je een 30 day challenge wilt doen, dan moet je beginnen op; donderdag 22 juni

Ik heb één keer eerder een honderd dagen challenge gedaan, vanaf de feestdagen 2013. Ook toen begon ’t ermee, omdat ik ineens zag dat ik op dag 100 een feestje had. Een voorstelling van mijn lievelingstheatermaker en schrijver. In het boek Bedtime Stories, waar deze Grande Finale van mijn 100 dagen challenge uitgebreid wordt beschreven, noem ik deze man Rafael.
Maar het is een publiek geheim dat dit Johan Fretz is natuurlijk.

Sindsdien weet ik uit “ervaring” (lees: talloze mislukte challenges) dat bij mij een challenge alleen werkt als er een feestelijke beloning op dag honderd op me wacht! En misschien is dat bij jou ook zo. Dan kun je de Vierdaagse daarvoor gebruiken.

Bij deze een aantal resources als je met video’s wilt werken.

Yoga video’s Nederlandstalig;
Finish Strong – Nederlandstalig, 8 lessen opgedeeld in kleine handzame video’s

Yoga video’s Engels;
Yoga with Adriene 30 Day Challenge 2015
Yoga with Adriene 30 Day Challenge 2016
Yoga with Adriene 31 Day Challenge 2017
Nijmeegse Vierdaagse 30 Day Yoga Challenge   
14 Days Rockstar Yoga Playlist Sadie Nardini (my personal list)

Journaling video’s;
Mike Dooley Love Your Life 30 Day Project

Business & Mindset video’s;
Denise Duffield-Thomas 
Amanda Daley
Cailen Asher

Kat Loterzo 
Ze heeft nog veel meer inspirerende gratis training op haar Facebook pagina

Speciaal voor deze challenge maak ik mijn persoonlijke business en mindset playlist honderd dagen toegankelijk. Video’s die ik nooit eerder heb gedeeld. Let erop dat ik deze dus 22 juli weer offline haal, dus kopieer de video’s die je wilt bewaren naar je eigen account.

Start nu, press PLAY

Zoals ik in mijn column van maandag al schaamteloos opbiechtte, bleek ik verslaafd aan social media. En dit stond een hele rits goede voornemens in de weg die ik op 1 april wilde laten ingaan. Wat de datum misschien ook wel uitlokte…
Maar inmiddels heb ik t onder controle, en heb ik zelfs de enorme zak snoep die ik 24/7 bij me had om mijn social media cravings te onderdrukken, alweer afgevoerd en weggedaan.
Ik ben klaar voor een schone start, en vanaf vandaag laat ik mijn voornemens opnieuw ingaan. Wie weet wat ik nog tegenkom, dat ook nog opgeruimd moet worden.

Daarom raad ik je aan vandaag nog te beginnen, zodat je ervaart of je plan voor de 100 dagen inderdaad op die sweet spot zit tussen misschien net wel, of net niet, haalbaar.

Kat Loterzo zegt;
“If your dreams don’t scare the fuck out of you, you’re not dreaming big enough dreams.”

En als je geen idee hebt of je plan haalbaar is, denk dan maar aan die wandelaars die straks weer veertig of vijftig kilometer per dag gaan wandelen.

Vergeleken daarmee kan whatever it is you re thinking about, echt alleen nog maar meevallen.

~Suzanne Beenackers
M Yoga Nijmegen
like M Yoga op Facebook

Je hebt net een M Yoga blogpost gelezen.
Als je deze in je Inbox wilt ontvangen, geef je dan op (rechterkolom).
Als dank krijg je de lesbundel Start Fresh gratis.

100 Dagen Kick-off!

Uiteraard ben je van harte welkom je Challenge met ons in de studio te doen! Bovendien is M Yoga de hele zomer open, met uitzondering dus van de feestweek.

Er zijn 9 groepen per week bij M Yoga, inclusief drie nieuwe lessen.

In de online lesbundel Start Fresh vind je yogaseries geïnspireerd op al deze groepen.
Hieronder staan de lestijden.

Een link (donkerrood) geeft aan dat er plek is voor je. De maandag 19.00 groep zit overvol en is niet aanklikbaar.

Hou er rekening mee dat een Premiumgroep klein is (max 7 deelnemers), en een persoonlijke kennismaking heeft. Daardoor is Premium kostbaarder. De lessen van Marieke worden afgerekend t/m juni. Alle andere lessen zijn per half jaar.

Op alle pakketten zit garantie voor als je na je eerste les zou willen stoppen.

Dit zijn de negen lessen van M Yoga. Klik op de link voor een beschrijving van de les en het lespakket.

Sweet Bliss nieuw
premium ontspanningsgroep
zondag 20.30 
locatie binnenstad Nijmegen

Maan Yoga
premium ontspanningsgroep
maandag 19.00
locatie binnenstad Nijmegen

The Adventurers nieuw
premium vinyasa poweryogagroep
maandag 20.30 
locatie binnenstad Nijmegen

Gym Free
vinyasa poweryogagroep
dinsdag 19.00
locatie Hazenkamp

Lifetime
klassieke hatha yoga
dinsdag 20.30
locatie Hazenkamp

Bliss
yoga met Marieke
woensdag 19.00
locatie binnenstad Nijmegen

De Witte Tijgerin
eerst volgende startdatum 11 mei 2017
premium hatha yogagroep
start 10 maart
donderdag 19.00 
locatie binnenstad Nijmegen

Yoga & Wine
premium easy going poweryogagroep
donderdag 20.30
locatie binnenstad Nijmegen

Yoga & Coffee
premium hatha yogagroep
vrijdag 10.30
locatie binnenstad Nijmegen

Mail me gerust voor meer informatie, of als je nog een cursus, of tijdstip mist.
Ik ben op dit moment bezig het nieuwe programma samen te stellen, dus ik hoor graag welke cursus jij bij M Yoga wilt gaan zien.

Groetjes,

~ Suzanne
s_beenackers@hotmail.com
M Yoga Nijmegen
like M Yoga op Facebook

 

Advertenties