Sudderyoga

 

Eén cursiste kwam met de term; sudderyoga.

Dat was een gewone hatha yogales, waar ik wel eens een maanyoga les van maakte. Dat betekende dat we geen staande houdingen deden, en niets op je handen. In plaats daarvan lagen we als gestrande walvisjes op onze buik te rusten, of op onze rug in de vlinderhouding.
Soms deden we een ademoefening.
Sudderyoga was echt iets om naar uit te kijken. Maar dat kon niet, want ik deed het altijd spontaan. Wie een les niet kwam liep het risico iets geweldigs te missen. Dat niet weten wanneer het kwam, was het enige opwindende aan sudderyoga.

Vorige week had ik aan alle cursisten gevraagd of ze verzoekjes hadden voor de zomer. Buitenyoga, werd veel genoemd. Chakra’s eindigde tweede. En voor de poweryoga groep werd 7 weken werken aan moeilijkere houdingen genoemd.
*houdt Lingobal op*
Sudderyoga stond niet op de kaart.

Maar gisteren kwam er één cursist naar me toe. Hij zei dat de les van vorige week zo fijn was geweest. We hadden onder andere een “Reis langs de chakra’s” lange ontspanning gedaan van bijna een half uur.
“Dat komt in de zomer terug,” zei ik.
“Ik ga zeven weken chakra yoga geven, en eindig iedere les met een ontspanning langs alle chakra’s.”
Maar dat was volgens hem niet het hele verhaal.
“Ik denk dat het de combinatie was, met de rest van de les,” zei hij. “Met de sudderyoga. En nu dacht ik, omdat je had gevraagd wat we wilden in de zomer, misschien kunnen we sudderyoga doen met chakra’s.”

Mijn mond viel open. Wat. Een. Goed. Idee.

You see, een half uur op je rug liggen en langs de chakra’s reizen, dat is één ding. Maar chakra yoga zelf, dat is niet voor de poes.
In een eerste chakrales werk je je t schompes met dijspieroefeningen waar ze wereldrecords op schaatsen in Thialf. En hamstring stretches die vermoedelijk een permanente verandering van je whole genetic make-up veroorzaken.
t Tweede chakra kan ik nog wel afronden naar beneden- dat is dan een leuke les met vrije bewegende oefeningen.
Het derde chakra is helaas zonnegroeten, heldenhoudingen en Kappalabhati adem (u schrijft even mee thuis?)
Het vierde chakra zijn enerzijds backbends (daar is weinig ontspannends aan kan ik vertellen) en een ademoefening de Prana Mudra die 15 minuten duurt en die als je er eenmaal inzit het geweldig is, maar waar je bij t idee dat je die moet gaan doen toch een beetje een bleh gevoel krijgt.
Vijfde chakra is meditatie, onthechting en mantra’s.
Zesde is de kopstand.
En het zevende chakra is een bliss zonder naam, waarvan niemand weet hoe die beschreven moet worden. Maar ik weet het nu wel.

Sudderyoga.

~Suzanne
M Yoga Nijmegen
yoga voor levensgenieters

You’re Invited

De cursus sudderyoga en chakra’s wordt in juli en augustus gegeven. Een les bestaat uit college over één chakra per les, sudderyoga, en een lange ontspanning met een reis langs alle chakra;s
Met mooi weer gaan we naar buiten.
Sudderyoga en chakra’s
7 keer op dinsdag 20.30
De cursus is in de binnenstad en niet op de normale dinsdagavondlocatie Hazenkampseweg

Nieuwe leden

Deze cursus is nu al te koop als zomercursus.

Sudderyoga & Chakra’s
7 keer op dinsdag 20.30 – 21.45
start 4 juli
laatste lesdag 22 augustus
geen les in de Vierdaagseweek 18 juli
kosten € 125 incl yogamat twv € 40 die je zelf mag uitkiezen bij Othala

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar
Suzanne s_beenackers@hotmail.com
Met iets over jezelf, wat je aanspreekt aan Sudderyoga & Chakra’s,
en wat je ervaring is met yoga.
De informatie wordt vertrouwelijk behandeld en je hoort binnen één werkdag of ik je kan plaatsen.

M Yoga is een private studio, met kleine groepen en alleen vaste leden. Er zijn geen inhaallessen, proeflessen, of losse lessen, en normaal is inschrijving minimaal voor een half jaar. Vandaar deze korte selectie om ook voor de zomer groepen te creëren, waarin iedereen elkaar goed ligt.
Als je geen behoefte hebt aan een private studio, kun terecht bij;
Anne Nijtmans, Klare Yoga
Rosa Toonen, Yoga Oost
Zij gebruiken de studio ook, en hebben dezelfde opleiding gedaan.

Ben je al lid van M Yoga?

Mijn programma is rond!
Het programma is heel divers: er zijn binnenlessen, buitenlessen, ashtanga yoga, en dan heb ik nog niet eens alles gehad.
Je mag zelfs in de zomer een andere yogagroep kiezen dan regulier, zodat je echt precies de groep kunt kiezen waar je hart naar uitgaat.
Uiteraard is Sudderyoga & Chakra’s ook voor jou een mogelijkheid.

Wil je ook een vast lid worden van M Yoga, neem dan hier een kijkje op het overzicht van lestijden. Ook jij mag in de zomermaanden een andere groep kiezen als je wilt.

 

Advertenties