Ashtanga

Soms hoor ik dat ze nog bestaan. De mensen die bij yoga alleen denken aan,
ontspanning, zwangerschap, vrouwen van middelbare leeftijd, locatie; buurthuis.
En zelf je campingmatje meenemen.
Ik had een groene slaapzak waar ik als kind yoga op deed. Dat klinkt heel idyllisch (kinderyoga) maar ik had altijd het gevoel dat ik ernaar toe moest omdat ik had geweigerd nog langer naar de mensendieck therapeut te gaan. Mijn moeder moest toch iets verzinnen om aan de grieven van de schooldokter tegemoet te komen. Je wilt in een dorp van 800 inwoners ook niet bekend staan als de ouder die haar kind laat uitgroeien tot Quasimodo.
Bij de yoga konden ze me vast wel rechtop krijgen.

Met zo’n start is het waarschijnlijk niet vreemd dat yoga er bij mij er niet inkwam. Het was resoluut de verdomhoek ingeslingerd met andere bizarre geschenken van mijn ouders, zoals naaktstrandbezoek en vier dozen Fischertechniek. Dingen die ik uit piëteit gedoogde maar waarvan ik de rest van mijn leven geen gebruik meer wenste te maken.
Knappe jongen die me op andere gedachten kon brengen.
Dat duurde dan ook tot 1998. En het was geen jongen.

In dat jaar bracht Madonna haar Ray of Light album uit. Wat niet alleen to this date, haar beste werk ooit was, maar ook fysiek had ze haar toch al gespierde lichaam tot een nieuw niveau van awesomeness weten te krijgen.
Met yoga.
Ashtanga yoga.
“I’m gym free,” sprak ze geruststellend tegen Oprah.
Dit gebruik ik nog steeds voor mijn poweryoga les op dinsdagavond- de les heet Gym Free.

Door Madonna werd yoga inspirerend en uitdagend. En dat had eigenlijk niet eens zoveel met Madonna te maken. Het is een verschil dat je vaker ziet. Zolang iets wordt gegeven, wordt gedaan, of aangeraden om een bepaald manco op te lossen, óf hooguit om je huidige levenskwaliteit te houden, is het niet zo spannend.
Mijn handjes krijg je er in elk geval niet voor op elkaar. Toen niet, en nu niet.
Maar als iets je wordt voorgespiegeld als totale makeover met als einddoel de beste, meest geweldige versie van jezelf?
WHERE DO I SIGN UP?!

Het antwoord is: Hier.
Ik geef op dit moment dagelijks yoga op mijn YouTube.
Vanaf vandaag is dat Ashtanga yoga.
Daarnaast heb ik de inschrijving geopend voor een 7 weekse cursus Ashtanga yoga. Bij bij mooi weer buiten in het park! Je leest er hieronder alles over.

Vorige week heb ik aan mijn cursisten gevraagd wat ze nou graag wilden doen in de zomer. Daar kwam bij de poweryoga cursisten uit 1. buiten yoga 2. bikini yoga en 3. het leren van moeilijke houdingen
Ashtanga yoga is alle drie.

En ik moet zeggen dat ik toch wel een beetje opgelucht was, dat niemand naaktyoga wilde doen.

~Suzanne
M Yoga Nijmegen
yoga voor levensgenieters

Ashtanga @ the Park

De cursus Ashtanga yoga wordt in juli en augustus gegeven.
Na 7 weken kun je de hele serie zelfstandig uitvoeren, en heb je de ideale basis voor een Gym Free leven! Je hoeft nooit meer op de loopband en je hoeft zelfs nooit meer naar yoga te komen.
Je kunt het nu ook zelfstandig thuis doen.

Ik heb zelfs gehoord van vrouwen die er hun 19 jarige dijen mee terugkrijgen, dus the sky is the limit, als t om results gaat.

Ik geef ashtanga op een niet intimiderende manier. Ik heb t wel eens baby ashtanga genoemd, om aan te geven dat er gewoon grapjes mogen worden gemaakt. Ook kom ik niet langs om je houdingen te corrigeren. Vertrouwen op jezelf, staat voorop.
Met mooi weer gaan we naar buiten.

Ashtanga @ the Park
7 keer op dinsdag 19.00
De cursus is in de binnenstad en niet op de normale dinsdagavondlocatie Hazenkampseweg

Nieuwe leden

Deze cursus is nu al te koop als zomercursus.

Ashtanga @ the Park
7 keer op dinsdag 19.00 – 20.15
start 4 juli
laatste lesdag 22 augustus
geen les in de Vierdaagseweek 18 juli
kosten € 125 incl yogamat twv € 40 die je zelf mag uitkiezen bij Othala
Voor deze cursus is gebruik van je eigen yogamat verplicht.

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar
Suzanne s_beenackers@hotmail.com
Met iets over jezelf, wat je aanspreekt aan Ashtanga Yoga,
en wat je ervaring is met yoga.
De informatie wordt vertrouwelijk behandeld en je hoort binnen één werkdag of ik je kan plaatsen.

M Yoga is een private studio, met kleine groepen en alleen vaste leden. Er zijn geen inhaallessen, proeflessen, of losse lessen, en normaal is inschrijving minimaal voor een half jaar. Vandaar deze korte selectie om ook voor de zomer groepen te creëren, waarin iedereen elkaar goed ligt.
Als je geen behoefte hebt aan een private studio, kun je naar Yoga met Lisanne
zij heeft een open studio ook in de binnenstad van Nijmegen, en ze geeft ook Ashtanga yoga.

Ben je al lid van M Yoga?

Mijn programma is rond! Het wordt heel erg leuk, en ik mail je uiterlijk tweede Pinksterdag de mogelijkheden. Het programma is heel divers: er zijn binnenlessen, buitenlessen, sudderyoga, stuff with chakra’s, en dan heb ik nog niet eens alles gehad.
Je mag zelfs in de zomer een andere yogagroep kiezen dan regulier, zodat je echt precies de groep kunt kiezen waar je hart naar uitgaat.
Uiteraard is Ashtanga @ the Park ook voor jou een mogelijkheid.

Je hoort binnen een paar dagen van me!

Wil je ook een vast lid worden van M Yoga, neem dan hier een kijkje op het overzicht van lestijden. Ook jij mag in de zomermaanden een andere groep kiezen als je wilt.

Daily Yoga

Ik maak iedere dag een yogavideo voor je.
Mijn yogavideo’s zijn 30 minuten inclusief lange ontspanning,
en gebaseerd op titels van Madonna

Subscribe op YouTube of volg M Yoga op Facebook of Twitter om de dagelijks yoga met mij te doen.

Vandaag: Ray of Light
De eerste single en titeltrack van haar album Ray of Light, Madonna’s Magnum Opus uit 1998. Geinspireerd door de geboorte van haar dochter Lourdes en yoga, zagen we een vriendelijke, wijze Madonna. Ze werkte samen met William Orbit, die een dozijn electrische gitaren en een bubbly techno sound inbracht.
Ray of Light is de eerste Ashtanga video, de zonnegroeten A en B.
En ik zing de originele mantra, of chant, die ik nog als parate kennis bleek te hebben! ha ha En LANG dat die is!
Morgen een nieuwe video, dan staande houdingen

UPDATE voor subscribers

Deze column wordt op dit moment dagelijks geschreven, omdat ik ook dagelijks video’s maak, en die inspireren me weer tot schrijven.
Je kunt je aanmelden voor dit blog, dan ontvang je hem zodra hij af is.
Of je kunt je uiteraard afmelden als je het teveel vindt worden.
Een alternatief is M Yoga International
Daar stuur ik iedere twee weken een overzicht van al mijn Engelstalige en Nederlandse posts en video’s.

Advertenties