5e Chakra OBSESSIE

10218968-128067086_23-s1-v1

Ik vond het al een beetje raar.
Bij de reis langs de chakra’s, een lange ontspanningsoefening die ik de afgelopen weken talloze keren heb gegeven, had ik ineens van alles te melden over het vijfde chakra. Terwijl onze docent het altijd karakteriseerde als een “wat ongemakkelijk” chakra.
Het ging over stilte, dood, onthechten.
Nee, er hing nou niet bepaald een jubelstemming in dit gebied rondom de keel. Ik kon me dan ook niet herinneren dat ik er ooit veel aandacht aan had besteed.
Ik rekende uit of ik misschien in een levensfase was, die met het vijfde chakra te maken had.
Als vrouw ga je in 6 jaar door één chakra (als man in zeven).
Dus na een levenslange tournee door alle chakra’s, ben ik vanaf mijn 42e weer voor zes jaar veroordeeld tot het eerste chakra.
Niet erg verheffend.
Binnen die zes jaar ga je als vrouw op een subtieler niveau, ook weer door alle chakra’s. Misschien dat ik daar ineens in het vijfde zat. No such luck.
Ik liet t maar voor wat ik was, en ging over tot de orde van de dag.
Zoals afkicken van mijn koffieverslaving omdat ik s nachts hartkloppingen had. En afkicken van mijn werkverslaving omdat ik nog steeds hartkloppingen had. En weer toegeven aan mijn koffie verslaving omdat ik na 11 dagen clean op 3-4 uur slaap per nacht er helemaal klaar mee was.
Wat het ook was dat ik weken achter elkaar Dark Nights of the Soul had, met koffie of werkverslaving – hoe ernstig deze ook waren – leek t weinig van doen te hebben.
Begin maart had ik voor het eerst last van druk op de borst, en een soort krakende pijn in mijn keel. Ik had mijn eetmoment uitgesteld tot half acht s avonds en had net een gebakken zalmmoot besteld.
Ik maakte mijn strakke bh los, klokte een flesje Spa rood achterover, en voila. No heart attack after all. Het kwam nog wel een paar keer terug, ook zonder bh, maar ik besteedde er verder niet al te veel aandacht aan. Je moet toch ergens aan doodgaan. Bovendien wilde ik mijn boeken publiceren. De boel zou t heus nog wel twee maanden houden.
Tot ik dus het lumineuze idee kreeg om met koffie te stoppen. Sindsdien begon precies op het moment dat ik in slaap viel, mijn hart sneller te kloppen. En ik werd overvallen door angst voor geen idee wat. Beestje had geen naam.
Dat was dus mijn beloning voor stoppen met koffie drinken.
“Ga jij maar lekker wakker liggen.”
Hoewel ik me wonderlijk genoeg niet eens gebroken voelde gedurende de dag, was het een wonder dat ik die ellende 11 nachten heb volgehouden.
Inmiddels drink ik weer koffie. Latte’s. Dus dat is meer dan een halve liter volle melk per dag. Dat is waarschijnlijk de reden dat ik zo goed slaap op koffie.
De hartkloppingen zijn absoluut minder. Nog een paar minuten, maar t trekt zo weg en dan val ik in slaap.
Einde experiment, denk je dan.
Tot ik ineens, op de fiets, precies wist waarom ik hartkloppingen had.
Waarom ik een krakende pijn in mijn keel en druk in de borst had.
Waarom ik al maanden lijd aan de meest uiteenlopende vormen van pijn rondom mijn keel.
Kaakpijn, keelkramp, ontsteking (scherpe pijn).
Zenuwpijn, slokdarmpijn, luchtpijp pijn.
Die vervolgens allemaal binnen een paar uur weer weg zijn.
Het gebied van vierde chakra en vijfde chakra gooit zijn kont zo hard tegen de krib dat ik nog geen bh aan kan trekken zonder kans op een hartaanval.
Omdat?
Mijn aller ALLER beste vriendin weggaat natuurlijk!
Na een visumprocedure van twee jaar (don’t ask!) is eindelijk alles rond, en kan ze bij haar geliefde gaan wonen. Leuk voor hun, maar ik ga er natuurlijk niet op vooruit.
Het is het einde van het Pluk en Zaza tijdperk, waarin we speelden dat we twee jongetjes waren en ik een imaginaire rode kraanwagen had.
Niet meer ieder weekend samen frietjes eten op de rode love seat van het friethuisje.
En daarna een Blondie eten met Chai thee drinken bij de Blonde Pater.
Pluk en Zaza dag vieren, de dag dat onze vriendschap begon en Zaza bij Pluk “kwam wonen”, en dagelijks op een roze bureautje in Pluk zijn woonkamer aan zijn scriptie werkte.
Met mijn katje Max op schoot, die nog nooit zo lang bij iemand op schoot had mogen liggen, want Zaza kon goed stilzitten.
Pluk zijn aller ALLER beste vriend gaat emigreren én zijn eternal babydier Max zit al een half jaar aan de medicijnen om zijn klachten onder controle te houden. Max is een oud teer poesje geworden, dat zonder Pluk’s dagelijkse liefde en wat hulp van de farmaceutische industrie, waarschijnlijk al lang het loodje had gelegd.
Geen wonder dat Pluk’s hartje pijn doet.
En zijn keel.
Dat hij maar vier uur per nacht slaapt, want vijfde chakra heeft niet meer slaap nodig.
En vooral geen wonder dat Pluk bij de chakra meditatie heel, HEEL veel te vertellen heeft, over dat stomme vijfde chakra dat voor onthechting staat.
Waarbij de classificatie “een wat ongemakkelijk chakra” toch wel de esoterische understatement of the century is.

XO
Pluk en Max

YOU’RE INVITED

Wil jij ook weten hoe je de signalen van je lichaam zich verhouden tot de chakra’s? En hoe je een chakra kunt voeden, als hij uit de bocht vliegt?

Kom dan naar de zomercursus; sudderyoga en chakra’s
Deze wordt in juli en augustus gegeven. Een les bestaat uit
– een college over één chakra per les
– sudderyoga
– een lange ontspanning met een reis langs alle chakra’s
Met mooi weer gaan we naar buiten.

Sudderyoga is geen officiële yogavorm ;)
Het is helemaal ontspannen yoga, waar je warm en rozig van wordt.

Sudderyoga & Chakra’s
7 keer op dinsdag 20.30 – 21.45
start 4 juli
laatste lesdag 22 augustus
geen les in de Vierdaagseweek 18 juli
kosten € 125 incl yogamat twv € 40 die je zelf mag uitkiezen bij Othala

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar
Suzanne s_beenackers@hotmail.com
Met iets over jezelf, wat je aanspreekt aan Sudderyoga & Chakra’s,
en wat je ervaring is met yoga.
De informatie wordt vertrouwelijk behandeld en je hoort binnen één werkdag of ik je kan plaatsen.

M Yoga is een private studio, met kleine groepen en alleen vaste leden. Er zijn geen inhaallessen, proeflessen, of losse lessen, en normaal is inschrijving minimaal voor een half jaar. Vandaar deze korte selectie om ook voor de zomer groepen te creëren, waarin iedereen elkaar goed ligt.

Suzanne
M Yoga Nijmegen
yoga voor levensgenieters

meer weten?
https://myoganijmegen.com/2017/05/31/sudderyoga/

Advertenties