Nieuw haar

mijn nieuwe haar met krullen

Vroeger had je een reclame;
Onder het haar dat je hebt,
zet het haar dat je eigenlijk wilt hebben.
Bij mij was het meer dat onder het haar dat ik wilde dat ik had, het haar zat dat ik eigenlijk echt had.

Achteraf denk ik dat t al in 2014 begon. Ik gaf de kapper opdracht een strakke boblijn tot op de kaak te knippen, weer net zo kort als in 2012.
Dat was iets korter dan normaal, want meestal eiste ik de risicoloze lengte waarbij het in een staartje kon. Maar op zich was het dus een coupe die we al jaren deden.
Ik schrok me dan ook wild toen ik ineens een kapsel kreeg dat nog het meest leek op Marilyn Monroe die net uit bed kwam.
Het was niet slecht.
Alleen was dit absoluut niet waar ik om had gevraagd.
Ik hou ook helemaal niet van krullen. Ik hou van lekker strak. Daarom duurt een fase waarin ik mijn haar losdraag ook meestal tot het einde van de straat, als ik van de kapper kom. Of tot t weer lang genoeg is voor een staartje. Na Marilyn Gate moest ik tot de feestdagen wachten voor ik er weer een elastiek omheen kon trekken.
Ik maakte veel schitterende foto’s van mezelf in deze periode, maar voelde me desondanks dagelijks ongelukkig. Het was dan ook het startschot voor het weer laten lang groeien van mijn haar. Inmiddels was het ruim over de schouders. Ik borstelde mijn lange haar, trok ’t in een knot, pin erdoor en klaar. Hoewel ik voor deze blogs altijd een avatar met de korte strakke boblijn heb gebruikt.

Toen ik het nog echt zo kort had, had ik ook een stijltang en een fohn met borstel om de bovenste haarlaag in het gareel te krijgen. Ze lagen al bij het klein chemisch afval want ik gebruikte ze nooit meer. Maar vorige week heb ik ze daar weggehaald. Ik was vastbesloten nadat mijn beste vriendin Marieke was vertrokken naar Amerika, mijn haar als een teken van rouw weer in een korte bob te knippen. Ik zou die stijltang weer hard nodig hebben. En ik zou de kapper op het hart drukken not to fuck this one up again.
Maar dan wat aardiger geformuleerd, want ik ben dol op mijn kapper. t Had ook wel wat om maandenlang als Marilyn Monroe door t leven te gaan. Maar ik wilde weer strong, cool and collected zijn.

Zaterdagnacht stond ik na een lange emigratie-, inpak- en grofvuildag bij mijn beste vriendin, eindelijk onder de douche. Ik had een nieuwe graad van vies zijn bereikt, en mijn deodorant was tot het uiterste getest. Ik was wel toe aan een stevige wasbeurt.
Dus ik waste ook mijn haar, maar het was allang bedtijd en ik had geen zin in een nat kussen. Dus ik wikkelde het in een handdoek.
Zondagochtend lag de handdoek ergens bij mijn voeteneind, en werd ik verrast met een haardos die voor de ene helft bestond uit klitten, en de andere helft uit glanzende pijpenkrullen.
En ik dacht; “Like hell met je strakke boblijn!”
Ik kon de klitten er alleen uitkrijgen door de prachtige krullen ook mee te Tangle Teezen (dat is een dure borstel tegen klitten), maar ik zag echt Sarah Jessica Parker potential.

Mijn kapper heeft helemaal nooit verkeerd geknipt in 2014. En ook mijn irritatie dat het “leek” alsof ik steeds afhankelijker werd van de stijltang, was volkomen onterecht.
Ik had gewoon meer krullen gekregen. Daarom krulde de boblijn op. Daarom koste mijn korte boblijn steeds meer onderhoud, en werd de bovenste laag haar die in t gareel gehouden moest worden steeds groter.

But no more.

Toen ik gistermiddag in de trein zat, onderweg van uitzwaaien op Schiphol weer naar huis, trok ik de pin uit mijn haar, schudde het los, en belde ik mijn kapper voor een afspraak.

Want je kunt je haar wel stylen maar als ik iets weet na het vertrek van mijn vriendin is het; het leven is niet cool, collected, en in control.
Het leven is spontaan, vrij en je weet nooit welke kant het uitkrult, of wat je daarvan gaat vinden.

Onder het leven dat je denkt dat je hebt, zit het leven dat je eigenlijk hebt.
En dat is eigenlijk een prima deal.

~Suzanne
M Yoga Nijmegen
yoga voor levensgenieters

Deze blogs verschijnen 1-4 keer per week, afhankelijk van hoe mijn haar krult ;)
Je kunt je ergens op deze pagina opgeven, dan krijg je ze per email.

7 Week Summer Intensives

Deze zomer kun je bij M Yoga kiezen uit twee unieke Intensives;

1. Ashtanga @ the Park
7 keer op dinsdag 19.00 – 20.15
een uitdagende vorm van yoga waardoor je helemaal GYM FREE wordt.
Nooit meer naar de sportschool, of zelfs nooit meer naar yoga;
een self-practice is genoeg. PROMISE
meer info over Ashtanga @ the Park

2. Sudder Yoga & Chakra’s
7 keer op dinsdag 20.30 – 21.45
Een les met grote persoonlijke inzichten én de meest ontspannen yoga die er is.
Een les bestaat uit
– een college over één chakra per les
– sudderyoga
– een lange ontspanning met een reis langs alle chakra’s
klik hier voor meer informatie

Beide groepen zijn in de binnenstad en met mooi weer gaan we naar buiten.

Ben je terugkerend lid van M Yoga?
Dan heb ik zelfs nog meer geweldige zomercursussen voor je.

7 Week Intensive

start 4 juli
laatste lesdag 22 augustus
geen les in de Vierdaagseweek 18 juli
kosten € 125 incl yogamat twv € 40 die je zelf mag uitkiezen bij Othala

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar
Suzanne s_beenackers@hotmail.com
Met iets over jezelf, wat je aanspreekt aan Ashtanga of Sudderyoga & Chakra’s,
en wat je ervaring is met yoga.
De informatie wordt vertrouwelijk behandeld en je hoort binnen één werkdag of ik je kan plaatsen.

M Yoga is een private studio, met kleine groepen en alleen vaste leden. Er zijn geen inhaallessen, proeflessen, of losse lessen, en normaal is inschrijving minimaal voor een half jaar. Vandaar deze korte selectie om ook voor de zomer groepen te creëren, waarin iedereen elkaar goed ligt.

Tot snel!

~Suzanne
M Yoga Nijmegen op Facebook
yoga voor levensgenieters

Advertenties