De Vuur Meditatie (niet zweverig) (nou ja een beetje dan)

Volgende week sluit ik het seizoen af met een vuurmeditatie. We gaan niet in een vuur, of zelfs maar in een kaars staren. Wat op zich ook had gekund. Het gaat om een visualisatie waarbij je iets in t vuur offert dat je niet meer wilt hebben, of dat je wilt afronden.
“Je mag geen mensen in het vuur gooien,” zeg ik er dan bij.
Maar als je een relatie wilt beëindigen kun je wel iets symbolisch in het vuur gooien, bijvoorbeeld een ring.

Het kan zijn dat het offer niet wordt geaccepteerd. Dat het maar gedeeltelijk verbrand, of niet verbrand.
Vanaf hier wordt t een beetje koffiedikkijken, en hangt t voornamelijk af van je visie op het leven. Jouw visie bepaalt hoe je interpreteert wat een niet geaccepteerd offer zegt.
Je kunt denken; “Alle krachten zitten in mezelf. Dus als het niet verbrandt, is het omdat ik het nog niet los kan laten.”
Je kunt ook denken; “Dat heb ik nou altijd! Zelfs in mijn fantasie kan ik de boel nog niet laten branden.”
Of als je in het Universum gelooft, in krachten hoger dan jezelf, dan zijn er nog twee opties. Want is dit een positief of een negatief universum? Accepteert het Universum je offer niet omdat je er nog “mee aan de slag moet”, “je les nog niet hebt geleerd” of een andere onaantrekkelijke reden?
Of ben je zoals ik, en denk je dat het Universum altijd in je voordeel werkt? Dat de reden dat iets niet wordt geaccepteerd, is omdat het nog supernuttig voor je zal zijn? Misschien komt er via via wel de liefde van je leven uit?

Het mooiste aan deze les uit de vuurmeditatie is dat je hem ook in je dagelijks leven kunt toepassen; soms kom je ergens niet vanaf.
Als een boomerang komen dingen, personen, situaties, steeds weer op je pad. Of als je er afscheid van probeert te nemen worden ze niet verkocht, niet opgehaald, of niet geaccepteerd door de DAR ofzo. Voor niet-ingewijden; de DAR is de grofvuil ophaaldienst in Nijmegen ;)

Ik heb twee niet-opgehaalde Ashtanga cd’s waar ik nu heel blij mee ben, omdat ik deze zomer na een jaar of vijf, of tien, of honderd, ineens weer Ashtanga yoga ga doen. Ik heb nog één boek over Tantra, het enige waar ik over twijfelde toen ik al mijn Tantraboeken wegdeed, dat ook nooit is opgehaald. Ik vond mijn hair straighteners terug bij het klein chemisch afval vorige week, terwijl ik al een jaar dacht dat ik die had weggedaan. Waar ik heel veel spijt van had.

De cd’s, het boek en de hair straighteners waren allemaal dingen waar ik afscheid van nam, maar die het vuur blijkbaar weigerde te verbranden. Voor mijn eigen bestwil.

Met relaties werkt het net zo. We houden vaak een ideaal aan dat we denken dat we dingen kunnen sturen, of beëindigen, of verbeteren. Maar als je helemaal niets doet dan zie je wat er helemaal vanzelf ontstaat. Of vanzelf weggaat.
Toen ik zag hoe mijn beste vriendin Marieke moest emigreren om bij haar geliefde te kunnen zijn, was ik zo dankbaar, dat mijn minnaar en ik gewoon een beetje kunnen aanrommelen. Al jaren. Een paar opstartproblemen niet meegerekend, gaat het helemaal vanzelf. Zoals het gras groeit en de zon schijnt. Zoals het misschien op een dag ook helemaal vanzelf ophoudt, geen idee.

Mocht je nou echt iets in je leven hebben waar je ogenblikkelijk van af wilt, dan heb ik een heel handig advies voor je. Besteedt er geen aandacht aan, en richt je op de dingen die je wel wilt. Begin een nieuw project, richt je op je hobby, start een challenge, plan je vakantie. Maar bovenal; besteedt totaal geen aandacht aan je probleemrelatie, slechte gewoonte, of wat dan ook. Negeer het.
“Negeer wat?”
Precies.

En dan kijken we volgende week wel wat we in het vuur gooien.

~Suzanne
M Yoga Nijmegen
yoga voor levensgenieters

Deze blogs verschijnen 1-4 keer per week.
Je kunt je ergens op deze pagina opgeven, dan krijg je ze per email.

Ook iets in het vuur gooien?

Kom dan naar yoga!
Je kunt kiezen uit twee zomercursussen.
Ik laat de vuurmeditatie terugkomen in 2) sudderyoga en chakra’s, de les op dinsdagavond 20.30

1. Ashtanga @ the Park
7 keer op dinsdag 19.00 – 20.15
een uitdagende vorm van yoga waardoor je helemaal GYM FREE wordt.
Nooit meer naar de sportschool, of zelfs nooit meer naar yoga;
een self-practice is genoeg. PROMISE
meer info over Ashtanga @ the Park

2. Sudder Yoga & Chakra’s
7 keer op dinsdag 20.30 – 21.45
Een les met grote persoonlijke inzichten én de meest ontspannen yoga die er is.
Een les bestaat uit
– een college over één chakra per les
– sudderyoga
– een lange ontspanning met een reis langs alle chakra’s
klik hier voor meer informatie

Beide groepen zijn in de binnenstad en met mooi weer gaan we naar buiten.

Ben je terugkerend lid van M Yoga?
Dan heb ik zelfs nog meer geweldige zomercursussen voor je.

7 Week Intensive

start 4 juli
laatste lesdag 22 augustus
geen les in de Vierdaagseweek 18 juli
kosten € 125 incl yogamat twv € 40 die je zelf mag uitkiezen bij Othala

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar
Suzanne s_beenackers@hotmail.com
Met iets over jezelf, wat je aanspreekt aan Ashtanga of Sudderyoga & Chakra’s,
en wat je ervaring is met yoga.
De informatie wordt vertrouwelijk behandeld en je hoort binnen één werkdag of ik je kan plaatsen.

M Yoga is een private studio, met kleine groepen en alleen vaste leden. Er zijn geen inhaallessen, proeflessen, of losse lessen, en normaal is inschrijving minimaal voor een half jaar. Vandaar deze korte selectie om ook voor de zomer groepen te creëren, waarin iedereen elkaar goed ligt.

Tot snel!

~Suzanne
M Yoga Nijmegen op Facebook
yoga voor levensgenieters

Advertenties