Harry Potterjaar 2017- 2018 – Word een echte yoga wizard, voel je voor altijd 13, en eet onbeperkt chocolate frogs

Er zijn van die dingen daar moet je een HELL YES bij voelen. Je inschrijven voor een nieuw yogajaar, is er daar één van!

Het leven is te kort om je tijd te vergooien aan dingen die moeten van de dokter.
Of de psycholoog.
Je grootje, of de ARBO arts.
Right of right?
Je wilt gewoon iedere week één superleuke avond waar je naar uit kunt kijken, en waar je hemel en aarde voor beweegt om erbij te kunnen zijn.

de magie van yoga

Mijn naam is Suzanne Beenackers, en ik ben hier om je te vertellen dat je daar vol-ko-men gelijk in hebt. En dat ik jouw gezonde levensinstelling om vooral niet te doen wat je gezegd wordt, zal koesteren, verdedigen, en dat ik je iedere week de gedegen maar ook verrassende yogales zal geven, die je mag verwachten van iemand die;
– al vijftien jaar lesgeeft
– haar eigen uitgeverij begint
– en in haar vrije tijd erotische verhalen schrijft.
Sleep when I’m dead, for sure.

Ik werk zeven dagen in de week op 5 uur slaap per nacht omdat ik gewoon zoveel energie heb, dat ik geen idee heb wat ik er anders mee zou moeten doen.

Als dat niet de magie van yoga is, dan weet ik t niet.

En nou niet denken dat ik iedere ochtend voor dag en dauw opsta en 90 minuten yoga doen he? Ik maak iedere dag een yogafilmpje van een half uur.
En dan begin ik met 5 minuten kletsen over Madonna.
En dan eindig ik met 5 minuten liggen op mijn rug.
Zolang ik dat doe? Die twintig minuten yoga per dag?
Wacht, ik zal t even gillen;
TWINTIG MINUTEN PER DAG
Nergens last van!

Ik eet wat ik wil. Ik mag onbeperkt werken, onbeperkt friet met mayonaise, onbeperkt liefhebben, onbeperkt alles uit mijn handen laten stromen waar mijn hoofd maar naar staat en ik doe NOOIT wat me gezegd word.
Twintig minuten per dag thuis oefenen – that’s it!
En vijf minuten op je rug liggen.
Dat is het magic ingredient ;)

Om dit jaar ECHT de magie te delen van alles wat ik in mijn hele carrière geleerd heb, heb ik net een jam packed programma samengesteld met ALLES dat ik weet van yoga.
Alles!

Ik heb dit nooit eerder gedeeld, en ik ben absoluut highly excited, om jou in één jaar te leren, waar ik twintig jaar over gedaan heb.

Gryffendor – Klassieke Magie

“Their daring, nerve and chivalry set Gryffindors apart”

Dit is jouw les als je op zoek bent naar de yoga YOGA yoga yoga.
Van de yoga in het buurthuis van vroegah, tot de hedendaagse zwangerschapyoga, tot de ontspanningsyoga waar je subiet heen wordt gestuurd als je je te druk maakt over t leven;
Dit is jouw yoga.

Dit is ook de ideale yoga als je lang niets aan sport hebt gedaan, en in één keer klaar wilt zijn. De algemene naam voor deze les is Lifetime Yoga. Omdat als je deze eenmaal beheerst, je voor je hele leven klaar bent.

De deelnemers in deze groep doen vaak al 10-20-30 jaar dagelijks aan yoga. Dat bagatelliseren ze dan.
Zeggen ze:
“Ach. Het is maar een paar stretches hoor.”
Maar man! Wat een verschil maakt dat op een mensenleven!

De Gryffendor les, is toegankelijke yoga, in een gezellige groep.

Ravenclaw – Transformatie Magie

 “Wit beyond measure is man’s greatest treasure”

Vraag jij je af waar je bikini body blijft? Waar de ZIN in bewegen te koop is?
Ben je het zat om met de regelmaat van de klok je sportabonnement kwijt te zijn, en baal je van die maandelijkse afschrijvingen?
Ik wil niet veel zeggen, maar… Of eigenlijk wil ik dus WEL heel veel zeggen!
Dat hoeft namelijk allemaal helemaal niet!

Luister, ik heb veel cursisten die hardlopen, maar you know what? Vaak deden ze dat niet toen ze op yoga kwamen. Ze waren er zelfs helemaal klaar mee. Pas toen ze poweryoga gingen doen, een transformerende creatieve yoga die ik daarom Ravenclaw heb genoemd, kregen ze weer lol in de uitdaging.
Toen dachten ze bij die hardloopschoenen;
“Hmmm…. zal ik weer ns…?”
Soms zelfs tot de marathon van Rotterdam aan toe.

Dus als je van bewegen houdt, maar vastgelopen bent bij je huidige sport,
óf juist als je je huidige vorm van bewegen naar een heel nieuw niveau wilt tillen,
dan is deze vorm van yoga iets voor jou. Ook als je je gejaagd voelt, klinkt raar, maar dan ben je bij Ravenclaw veel beter dan yoga YOGA yoga yoga ;) Ontspannen is misschien je ding gewoon niet. Mijne ook niet. Geeft niets. Wij hebben gewoon iets nodig om onze tandjes in te zetten.

Twijfel je welke yoga voor jou het beste is, neem dan contact met me op, dan helpt de Sorting Hat je een handje.

Harry Potterjaar 2017-2018
Word een echte yoga wizard, voel je voor altijd 13, en eet onbeperkt chocolate frogs

 

Maar ook als je geen idee hebt wie Harry Potter is, of nog geen ervaring hebt met yoga, ben je van harte welkom!

Klik hier voor het Harry Potterjaar op de Hazenkampseweg.

En hier voor de Inner Circles in de binnenstad.

Zie ik je in september?

Groetjes,

Suzanne

Programma

 

Ik cover alle methodes, van de meest klassieke, tot de meest invloedrijke docenten van onze tijd. Een blok duurt 7 a 8 weken. Het is eigenlijk een soort feestprogramma, want in 2018 doe ik twintig jaar yoga.

Het curriculum is bij Gryffendor en Ravenclaw hetzelfde, behalve het tweede blok.

blok 1: Yoga with Adriene
Yoga with Adriene is de ideale manier om kennis te maken met yoga; toegankelijk, grappig, en als t je bevalt kun je op YouTube een schat aan gratis lessen vinden van haar.

blok 2: Saswitha Yoga (Gryffendor)
De oudste en grootste yogaschool van Nederland, waar nog steeds de meest gedegen yogadocenten van ons land vandaan komen. Ik neem je in stilte mee op een reis langs de essentie van yoga, en op zoek naar het licht in onszelf, waar we precies met de kerst arriveren ;)

blok 2: Ashtanga Yoga (Ravenclaw)
Deze oervorm van poweryoga, is to this day de basis voor poweryoga, vinyasa yoga, flow yoga, dynamische yoga, enzovoorts.
Waar de andere poweryoga vormen zeer creatief zijn, is deze vaste serie juist de makkelijkste manier om een eigen practice op te bouwen. Je leert t zo.
Als ik op vakantie op een hele mooie plek ben, en ik wil iedere dag s ochtends yoga doen, bijvoorbeeld bij de zee, dan doe ik altijd Ashtanga Yoga.
Het is niet zo spannend, maar je hebt m altijd in je hoofd zitten, én je krijgt er prachtige spieren van. Kijk maar naar Madonna in the Next Best Thing, waar ze een Ashtanga docent speelt.

blok 3: Rockstar Yoga
Het gedachtengoed van Sadie Nardini die met één revolutionaire twist, de magie van het veilig bewegen in álle houdingen uitlegt. Zeg maar dag met je handje tegen blessures, voetproblemen, bekkenproblemen, rug problemen. Wil je je er verder in verdiepen dan kun je de Rockstar Yoga Teacher Training online volgen.
Bovendien; grote kans dat je ineens vloeiend door houdingen gaat als de kraai, hoofdstand, en de zonnegroet!
Quite magical, right? ;)

blok 4: Yoga Shakti
De yoga van Shiva Rea. Lang geleden, in de tijd dat de dieren nog praatten, was Shiva Rea de eerste die van Ashtanga yoga iets anders maakte. Creatiever. Mooier. Boeiender. Fijner! Haar dvd box Yoga Shakti is tot de dag van vandaag niet alleen de mooiste video‘s, opgenomen op de stranden van Goa, maar ook de meest gedegen DIY training die je jezelf cadeau kunt doen.

blok 5: Honey
We eindigen zoet met de yoga van Meghan Currie! Meghan is dé yogadocent van dit moment, met adembenemende YouTube time lapses, die een hele generatie yogadocenten heeft beïnvloed. Een cursist die haar allereerste lessen volgde in Vancouver, zei later tegen haar;
“Toen jij ging reizen, zag ik nog jaren jouw manier van bewegen in alle docenten die na je kwamen. They had Meghan Currie imprinted on their bodies.”
Dat gaan wij dus ook doen.

Advertenties