Eeuwig Kind

Een jaar of vijftien geleden was ik voor het eerst in lange tijd weer in de Efteling. Na een volle dag, waarin zelfs het sprookjesbos met militaire precisie was afgewerkt – wat nog niet zo simpel is want er is werkelijk geen weg die recht loopt, en de kaart is getekend door een kabouter zonder Ir. titel  – had ik nog net even tijd voor de grote souvenirwinkel bij de uitgang.
Daar werd ik betoverd door een kleine aankleedelf. Het was een soort mini Barbie, met een knotje op haar hoofd met een zilveren blaadje eromheen. Ze had zilveren vleugeltjes en diverse kledingsets. Ik wist direct waar het kledingdepartment van Sex and the City de roze tutu uit de leader vandaan had.
Verguld met mijn aankoop verliet ik het park.
Op de terugweg realiseerde ik me, hoe fijn het was om volwassen te zijn!
Ik kon alles zelf bepalen. Bijvoorbeeld wanneer ik naar de Efteling ging, en hoe lang ik bleef. En ik kon na afloop zoveel souvenirs kopen als ik maar wilde.
Tot ik me realiseerde dat normale volwassenen, zo natuurlijk niet redeneren..
Normale volwassenen laten hun wensen meegroeien, zodat ze als ze groot zijn wéér niet onbeperkt kunnen shoppen. Of wéér moeten kiezen tussen peperdure vakantiebestemmingen, omdat het allebei niet gaat.
Terwijl een dagje Efteling én een dag Blijdorp in de vakantie geen enkel probleem zou zijn voor de meesten. En een aankleedelf is ook nog wel te betalen.
Of een Tamagotchi. Ik heb meerdere Tamagotchi’s gehad. Toen was ik al ver in de twintig. En ik verzorgde ze heel goed waardoor ze heel oud werden en ik ook hele bijzondere uitgebroed kreeg. Ik had ook een boekje geschreven door een japans meisje, over hoe je ze moest verzorgen, en welke soorten er allemaal waren.
Maar mijn enthousiasme om kinderlijk te zijn blijft niet beperkt tot materiële zaken.
Ik zing bijvoorbeeld liedjes over dat ik lief en klein en zacht ben. Ik zing ze ook voor andere mensen, maar alleen als ik ze hééél lief vind. In de praktijk is dat alleen voor mijn katje Max en voor Marieke, dat is mijn beste vriendin. Maar die woont nu in Amerika, en ik heb er nog niet aan gedacht om voor haar te zingen sinds ze is verhuisd.
Ik heb ook een kinderhandschrift. Dit heb ik oorspronkelijk ontwikkeld om verlanglijstjes mee te schrijven zodat ik extra veel kreeg. Maar ik word er zo gelukkig van, dat ik het ook gebruik voor mijn beste vriendin Marieke. En heel soms voor yogaschema’s. Dan krijgen mijn cursisten ineens een yogaschema, alsof het door een zes jarig kind met de tong uit de mond is geschreven.
Op dit moment geef ik het Zomerkamp.
En ik heb voor het zomerkamp mijn kinderhandschrift gebruikt.
In dit filmpje (welkom bij het Zomerkamp)  kun je dat zien.
En ik heb besloten dat ik HET HELE JAAR mijn lieve kinderhandschrift ga gebruiken!
Want ach… het heet toch al Harry Potterjaar, dus dat is al vrij kinderlijk. En bovendien word ik er heel gelukkig van. Het is echt magisch!
En misschien wil jij volgend jaar ook wel meedoen en in jouw liefheidshandschrift alles opschrijven.
Ik heb hier een heel leuk filmpje gemaakt, over dat het Harry Potterjaar ook een goed excuus is om jezelf te trakteren op een Schoolcampus sessie.
Want de schoolcampus? Hallo?!
Welk eeuwig kind wil daar nou niet heen?

~Suzanne
M Yoga
yoga voor eeuwige kinderen

ps:
wil je weten wat we gaan doen dit geweldige Harry Potterjaar?
 klik hier!
Het jaar is ook online te volgen, maar in Nijmegen zit je in Gryffindor of Ravenclaw!!
En je mag jezelf indelen.
Want in het Harry Potterjaar, geeft de Sorting Hat géén bindende adviezen ;)

Zomerkamp 2017

Dit jaar geef ik voor het eerst zomerkamp op YouTube op YouTube.

En we zijn vanaf deze zomer helemaal in het Nederlands!
Dus dat wordt extra fun. Om het maar eens in niet zo heel zuiver Nederlands te zeggen.

Een dikke twee weken, krijg je van mij gratis les, want het is zomer en ik heb zin om iets te doen.
Zoals Bouwdorp voor kinderen.
Of Creatief Kamp.

Het zomerkamp is gratis toegankelijk, beginner-friendly, en ik gebruik geen yoga attributen. Zelfs geen yogamat. Je kunt het dus altijd volgen, ook vanaf je vakantie adres.

Doe je ook mee? Ik heb nu ook een speciale ledenpagina!
(gratis toegang)

Je kunt ook subscriben op mijn YouTube channel

of je kunt de pagina liken van M Yoga Facebook

 

 

 

Advertenties