Voor alle vrouwen die ook warrior worden? Biostip!!

“When the student is ready,
the teacher appears.”

Het zal dus geen toeval zijn dat ik binnen een paar dagen nadat ik besloten had, mijn volle lichaam weer terug te brengen naar Warrior Me, ik deze film zag in de bioscoop. What happened?
Natuurlijk was Wonder Woman leuk.
Maar by the Greek Gods! Atomic Blonde is vele malen inspirerender. En in plaats van een eiland vol Amazones, hebben we een stad vol broeierige spionnen, wat onverwacht wél leidt tot een lesbische seks scene!
Onverwacht, omdat Lorraine (de heldin) aan het begin haar geliefde heeft verloren, en dat was een man. Dus ik zag dat niet aankomen.
Hoe Wonder Woman het van Atomic Blonde heeft kunnen winnen op de schaal van actie-heldinnen weet ik niet, maar laten we het erop houden dat t wat mij betreft onterecht is.

Atomic Blonde is de 90’s hitserie La Femme Nikita, revisited.
Maar waar Peta Wilson een slachtoffer moest spelen in haar rol als onvrijwillig lid van Division One, mag Charlize Theron alle registers open trekken als ijskoude MI6 agente die flink huishoudt in het Berlijn van de jaren 80.

Hierbij een nummer van de soundtrack om dit gegeven tot je door te laten dringen.
HET BERLIJN VAN DE JAREN TACHTIG!! Hoe gaaf!

Ja, Nena zit er ook in.
Met een schitterende akoestische versie van Kaleida, op een dramatisch moment.

“David Hasselhoff is in town…Berlin is truly DOOMED.”
Dit is misschien weer geen reden om de film te kijken, maar voor wie zijn optreden (“I am looking for freedom”) op de net gevallen Berlijnse muur nog kan herinneren, is het wel alsof de film alsnog de geschiedenis rechtzet van iets dat echt nooit had mogen gebeuren.

Toen ik de trailer zag van Atomic Blonde, dacht ik dat t Peta Wilson was. Dat iemand zo slim was (na een mislukte reboot van de serie met een andere actrice) haar een feature film in haar oude rol te geven.
Peta Wilson.
100% sure.
Alleen ze was het niet. Het was Charlize Theron.

Maar spionnen zijn dan ook masters of disguise.

~Suzanne
M Yoga Nijmegen