21 weken Yoga with Adriene {deelname gratis}

Achteraf kun je duidelijk zien dat dit eraan zat te komen..
Mijn weerstand om yogavideos’op te nemen, omdat Yoga with Adriene het zoveel beter deed dan ik. Mijn bewondering voor Adriene, die iedere januari een nieuwe 30 dagen challenge op YouTube zet. Gratis video’s voor wie maar wil! En dat zijn dus inmiddels miljoenen mensen.
En mijn onvermogen een dagelijkse yoga practice op te bouwen, dus voor mezelf yoga doen. Ondanks dat ik er inmiddels vuriger naar verlang dan naar, ik zou bijna zeggen; “ontmaagd worden in vier havo” Maar dat is misschien niet helemaal de eerlijkheid waar je op zit te wachten hier ;)
Maar het is dus niet over één nacht ijs gegaan, dat ik me realiseer;
Self-practice? not gonna happen
Tenzij mijn benen en armen eraf vallen als ik t niet doe. En zelfs dan weet ik waarschijnlijk nog wel een smoes. En ondanks deze jarenlange slechte score, weet ik zeker dat ik het wel absoluut wil; iedere dag dat plezier van op de mat te staan en iets voor mezelf te doen. Weer een lichaam dat atletisch aanvoelt.
En aangezien ik zo vijftig uur in de week werk (en dat is mijn balans week!) is het dubbel van belang dat ik én ontspan slash iets met mijn lijf doe, én iets heb dat zoveel tijd opslurpt dat ik helemaal geen tijd heb om vijftig uur te werken.
Dus als ik dit probleem van de missende self-practice niet hack betekent dit dat ik én fysiek niet aan mijn beweging kom – ik geef wel veel yogalessen, dus ik doe wel genoeg om niet uit elkaar te vallen – én dat ik teveel blijf werken.
Week na week.
Inmiddels al meer dan een jaar.
Dat komt omdat ik naast yogadocent ook schrijver ben. En geen broodschrijver – zo van dat ik mijn werk zo kan indelen dat het in verhouding staat tot de opbrengsten.
Nee, veel erger.
Ik ben een amateur.
Als ik niet schrijf dan… ik zou kunnen zeggen: “Dan ga ik dood.” Maar dat is niet zo. “Als ik niet schrijf” is zo’n hypothetische situatie, die komt helemaal niet voor. Geen idee wat er gebeurt als ik niet schrijf. Ik heb al afspraken gemist, kom standaard te laat, sluit me het liefst hele weekenden op in mijn huis, om te schrijven.
Ik zou waarschijnlijk mijn eigen bruiloft nog missen omdat ik no way een blogpost die al op driekwart zit, wil laten liggen tot de volgende dag. Maar dat geeft niks, want ik wil toch niet trouwen, dus dat is eigenlijk nog het minste probleem.
Maar ik merk wel dat mijn lichaam een beetje op begint te raken van het leven achter het toetsenbord, en omdat vannacht de wintertijd is ingegaan, kreeg ik ineens een superleuk idee om iets te gaan doen tussen nu, en zondag 25 maart.
Een Wintertijd Challenge dus.
En ik kwam erachter dat dat 21 weken zijn!
Daar heb ik hele goede herinneringen aan, want mijn allereerste yoga blog ever heette;
21 weeks with Tara Stiles (2011 oud blog)
Dat was 2011 en ging over haar eerste boek, waar ik 21 oefenseries uithaalde die ik uitschreef met sticky poppetjes. Dat heb ik nog een keer gedaan in 2015 met (niet in de war raken nu!)
21 weeks Yoga with Adriene (2015 oud blog)
Waar ik de 30 dagen van haar allereerste challenge uit 2015, die gewoon “30 Days of Yoga” heette, ook uitsmeerde over 21 weken en ik de video’s dit keer (geen boek) uitschreef in 30 schema’s met sticky poppetjes.
Nu is het dus 2017 en hebben we inmiddels drie Yoga with Adriene 30 day challenges tot onze beschikking;
1. 30 Days of Yoga (2015)
2. Yoga Boot Camp (2016)
3. Revolution (2017)

Nu, najaar 2017, ga ik een challenge hosten die al deze video’s gebruikt én straks in januari gebruik ik haar nieuwe serie.

Tussen het begin van de wintertijd, zondag 29 oktober, en het begin van de zomertijd, zondag 25 maart, zitten 21 weken. In deze weken zal ik een Challenge hosten voor wie net als ik, een duidelijk programma inclusief stok achter de deur wil hebben.

programma week 1: Origin Story

Ik ga terug naar waar het allemaal begon; haar eerste 30 Day Challenge uit 2015.

Hier zijn de video’s van deze week;

Day 1 Ease into it                        35 minuten
Day 2 Stretch & Soothe             33 minuten
Day 3 Forget what you know    23 minuten
Day 4 Yoga for your Back          20 minuten
Day 5 Feel Alive Flow                  16 minuten
Day 6 Six Pack Abs                      17 minuten
Day 7 Total Body Yoga               30 minuten

Je kunt de challenge volgen door je op te geven voor dit blog;
dat ontvang je iedere week de nieuwe video’s.
Je vindt de volg knop op deze pagina.

Als je dagelijks updates wilt, like dan de M Yoga Facebook pagina.
Ik focus op één video per dag, en je kunt je vragen kwijt.
Misschien maak ik zelfs wel nieuwe pdf’s met sticky poppetjes.. dat weet ik nog niet!
Zou je dat leuk vinden?

Ik hoop in elk geval dat je veel plezier hebt aan de challenge, en verheug me op een mooie winter samen met deze 21 Weken Yoga with Adriene.

~Suzanne
M Yoga Nijmegen

— les in Nijmegen volgen? Hier is het overzicht van alle groepen waar je zo kunt beginnen. We doen een Harry Potterjaar! Dus extra leuk als je fan bent. –

 

Advertenties