Daten met een man die Cash heet

Dit is Adam Driver hij speelt Kylo Ren in Star Wars en Adam in Girls.

De eerste keer dat ik het concept money mindset uitgelegd kreeg was direct de beste;
“Imagine you’re dating a guy called Cash. How would he like to be treated?”
Zou Cash het fijn vinden opgefrummeld te worden in je portemonnee? 
Of dat je hem gedachteloos rond laat slingeren in het sleutelbakje of je jaszak?
Of dat je hem met allemaal andere cash in een pot dumpt, die je één keer in de tien jaar naar de bank brengt, net voordat ze de geldigheid van de munteenheid beëindigen?
Nee, natuurlijk niet.
Het eerste wat je moet doen om een gezonde relatie met geld te krijgen, is voor je contanten te zorgen. En het goed ontvangen.
In de yogawereld zetten sommige docenten een pot neer bij yogalessen op donatie basis en bij inlooplessen met een vast tarief. Deze pot staat altijd buiten de lesruimte, niet in de “heilige” lesruimte zelf. En dan moeten de deelnemers zelf, in deze pot die ver weg van de plek wordt gehouden waar liefde, toewijding en aandacht is, het geld erin doen.
Ik heb weleens van een docent gehoord die er vervolgens van baalde dat niet iedereen aan zijn verplichtingen had voldaan.

Nee, vind je het gek als Cash bij jou niet welkom is? Je zet hem zelfs op de gang als teken dat je niets met hem te maken wilt hebben.
Contant geld is als de seks in een relatie; je ziet duidelijk hoe je ermee omgaat, en als er veel van is voel je je de koning te rijk. Ook is bij contant geld te zien waar je blokkeert, want het is heel zichtbaar wat je doet. Wat het ook relatief eenvoudig maakt er iets aan te doen en te verbeteren.
Maar de tijd dat Cash alleen in je leven was in contanten is uiteraard allang verleden tijd. Cash is er ook digitaal, in de vorm van je bankrekeningen. Cash is er in de vorm van de facturen die je uitschrijft of ontvangt. En tot slot is Cash er in de vorm van complexe financiële producten, zoals leningen, je pensioen of hypotheek.
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar hoewel ik met contant geld heel goed ben, zie ik in dat laatste rijtje meerdere gebieden waar ik in 2017 de bal behoorlijk heb laten vallen.
Gebieden die met finance te maken hadden waar ik weerstand tegen heb gevoeld, en twaalf maanden niet naar omgekeken heb.
Dus deze eerste week van januari ga ik dat verbeteren.
Alle facturen, bankafschriften, en bonnetjes van 2017 archiveren zodat de map naar de boekhouder kan; Mijn financiële producten uitpluizen en wijzigen;
En ik heb een luxe nieuwe ringband gekocht voor de administratie van 2018.
Net zoals ik veel plezier beleef aan mijn mooie portomonee en de rode enveloppen die ik gebruik voor contant geld, wil ik dat mijn hele relatie met geld plezierig is. We gaan helemaal next level in 2018.
Cash wordt in dit huis voortaan als een koning wordt behandeld.

~Suzanne
M Yoga Facebook
Twitter

Subscribe op dit blog, dan krijg je deze columns direct.

Advertenties