Pluk zijn binnenwereld

klik op de foto voor de playlist van Madonna’s binnenwereld

Ik hoorde het woord voor het eerst in verband met Pluk van de Petteflet. Dat we maar weinig weten over Pluk zijn binnenwereld.
“Waarschijnlijk veel verantwoordelijkheidsgevoel..”
De voorzichtige gok klonk niet als een geruststelling. Veel verantwoordelijkheidsgevoel leek mij inderdaad ook niet de beste basis voor een binnenwereld waar de slingers iedere dag worden opgehangen.
Toch was het raar dat ik het woord niet eerder had gehoord want ik ken het wel. En ik kom er ook graag, en vaak. En als ik er niet vaak genoeg kom bijvoorbeeld omdat ik teveel onder de mensen ben, dan ga ik me richten op de dingen om me heen. Dat die zus of zo of anders moeten. Of dat mensen zich anders moeten gedragen.
Dan weet ik: “Hé, wacht eens even! Sinds wanneer hou ik me bezig met hoe anderen zich gedragen?”
Een heel duidelijk teken dat ik mijn binnenwereld te weinig aandacht geef, en verwacht dat ik me beter ga voelen als de omstandigheden maar anders zijn. Dus nu heb ik het verzorgen van mijn innerlijke Torteltuin prioriteit gemaakt. Iedere ochtend wil ik minimaal een uur achter mijn roze bureautje om te spelen met mijn notebooks. Dan lees ik inspirerende blogs en die schrijf ik dan uit.
Ik maak zelf niet eens iets nieuws.
Het is echt totaal niet nuttig.
Ik plan mijn dag, en ik schrijf personal development blogs van anderen uit in mijn reuze A4 journal. 
Meer is t niet.
Maar dat doe ik wel HEEL GRAAG. En sinds ik dat iedere dag doe ben ik een heel gelukkig mens.
Wat een wonder mag heten want sinds mijn lieve mini poes Max is overleden ben ik door diepe dalen gegaan. Het leven leek geen zin meer te hebben. Ik wil ook heel graag nieuwe poesjes, om weer iedere dag iets te hebben om voor te zorgen en mee te praten.
Maar dat kan nu niet.
En dat blijft waarschijnlijk nog een tijdje zo.
Maar met een uur journalen iedere morgen red ik het wel.
Je moet alleen niet van me vragen om ook nog de Torteltuin te redden. Dat doet Marianne Thieme maar.

~Suzanne
M Yoga Nijmegen

Deze column verscheen op M Yoga Nijmegen.
Je vindt de subscribe button voor dit blog in de rechterkolom of onderaan de pagina.

het is officieel: ik geef yoga voor de Maja de Bij generatie

Je kunt al twee keer de term “Yoga voor de Maja de Bij generatie” bij mij hebben gehoord. Eén keer toen ik input vroeg voor een Yoga & Fitness programma;
TERUG NAAR TOEN – reshape programma voor de Maja de Bij generatie.
En één keer toen ik schreef over Daily M private online yoga voor de Maja de Bij generatie
Inschrijving voor Daily M is nog open – klik op de link.
Voor het fitness programma heb ik een aantal vormen overwogen.
Programma voor 6 weken.
Dagelijkse programma voor 28 dagen.
Bonus bij inschrijving voor Daily M.
En ik heb zelfs overwogen het helemaal niet te geven omdat “het” niet echt yoga is. Maar nu heb ik iets nieuws bedacht waar jij misschien wel net zo enthousiast over bent als ik;
We nemen onze intrek op mijn verlaten YouTube kanaal, en maken er weer iets moois en gezelligs van. De ideale plek voor ons, de Maja de Bij generatie, om met korte yoga of fitness sessies en met de accountability van elkaar, weer fit te worden.
Want ik heb de afgelopen tien dagen regelmatig yoga gedaan voor het online yogaprogramma Daily M en ik zag ogenblikkelijk resultaat met meer gedefinieerde spieren.
Vaker dan drie keer per week hoeft t niet te zijn.
Hoe klinkt dat?
Drie keer per week 15 minuten?
Long term.
Het enige dat je hoeft te doen is subscriben op mijn YouTube.
En dan zie ik je daar! 

~Suzanne
M Yoga Nijmegen

M Yoga Facebook
M Yoga Twitter

Advertenties