M Yoga begint met een schone lei en een lege portemonnee: Old Skool Yoga

Hoi!
Welkom terug, ik ben een weekje weg geweest. Deze vakantieweek zou achter de schermen in het teken staan van het vooruit werken aan mijn online programma, dat ik een paar maanden geleden begonnen ben. Zodat ik iedere eerste van de maand twee gratis yoga filmpjes had voor YouTube;
En iedere week vijf yogafilmpjes voor cursisten; én drie fitness videos.
Het liep anders.
De grote lijn is eigenlijk heel simpel:
Begin dit jaar is mijn katje Max overleden, en dit menneke bleek als een soort grote speld mijn hele leven bij elkaar gehouden te hebben. Sinds hij weg is, ligt mijn leven in losse onderdelen verspreid. En hoe erg ik ook mijn best doe ze weer in elkaar te zetten en te stutten, bijvoorbeeld met een nieuw programma, iedere dag systematisch videos opnemen, of iedere week mijn Coffee Talk videos maken voor dit blog?
Het lijkt tevergeefs.
Nét toen ik dacht: “Nu weet ik hoe het moet! Nu hoef ik alleen nog maar deze werklast van maandag t/m vrijdag in te plannen, en dan kan ik zelfs in het weekend vrij nemen! En even doorwerken deze vakantieweek, zodat ik een weekvoorraad videos op de plank heb liggen en ook ziek kan zijn, of dat er geen rampen gebeuren als de buurman muziek op heeft staan en ik niets op kan nemen.”
….
Eh…..
Ik kan het me nu niet meer voorstellen, maar deze aanpak leek mij de vrijdag voor mijn vakantie, toen ik om 8 uur s avonds eindelijk thuis was, nog echt een goed idee. Ik schonk mezelf een glas wijn in, zette de balkondeur open zodat de boel door kon luchten, en kroop achter mijn computer om lekker te gaan schrijven voor mijn schrijverspseudoniem (het is Engels en heel persoonlijk, dus ik deel dit eigenlijk nooit op deze site, maar als je het wil lezen, trek maar aan de bel)
Anyway.
Met een gevoel van:
“Ik mag lekker schrijven, want dat heb ik verdiend. Bovendien heb ik nu vakantie.” Ging ik aan de slag.
En om 11 uur was ik klaar, tevreden, en sloot ik de balkondeur, terwijl ik met mijn linkerhand stevig de deurpost vasthield. Wat niet zo verstandig bleek te zijn, want nu zat mijn duim ertussen.
Zo begon mijn vakantie dus.
Wat volgde waren twee bezoeken aan de huisartsenpost, één aan mijn eigen huisarts, en vijf dagen pijn. En net toen ik dacht dat ik mijn leven, inclusief deze website en mijn yoga aanbod weer op de rit had (heb je het gezien? er staat nu Old Skool Yoga boven de pagina! En het online programma heb ik verwijderd); en ik op de rommelmarkt op Koningsdag mijn lievelingsyogaboekje (het eerste yogaboek van mijn moeder) tegenkwam,
en ik daar lief schema’s van zat te tekenen voor de lessen van deze week toen bleek mijn creditcard gehackt waardoor ik bijna duizend euro kwijt ben. Na twintig minuten in de wacht bij de Rabobank kwam ik erachter dat het nog weken kan duren voor ik het terugkrijg. En omdat het al zolang geleden is, zei internet dat het überhaupt onzeker was of ik het ooit nog terug zou zien.
De vakantie begon dus met een klap op mijn duim.
En hij eindigde met een klap op de bankrekening.
En daar tussenin zaten een paar hele leuke dagen waarin ik bedacht dat we gewoon écht Old Skool yoga gingen doen: met yogaschema’s in plaats van filmpjes. En een juf die op zondag de lessen voorbereid, maar that’s it. Geen online yogaprogramma meer, of zelf bedachte verplichtingen van wanneer ik wat moet bloggen of opnemen.
Als ik tijd en zin heb om weer nieuwe Coffee Talks op te nemen (de eerste wordt “het yogaboekje van mijn moeder” ik denk dat ik hem morgen maak- abonneer je op dit blog of YouTube om hem te krijgen) dan maak ik die.
En als ik zin heb om een blog te schrijven zoals deze, dan doe ik dat.
Maar verder kun je me gewoon vinden in de yogastudio.
Net als vroeger.
We gaan gewoon helemaal Old Skool.
En daar heb ik nog steeds ongelofelijk veel zin in.
Liefs,

Join the tribe 

Wil je op de hoogte blijven?
Like dan
Facebook M Yoga,
subscribe op YouTube of
schrijf je in voor het blog.

Advertenties