Coffee Talk. Voor ondernemers, schrijvers, kunstenaars { Het nieuwe M: Top 5 dingen die #blijven afl 3}

in de video van vandaag laat ik zien dat ik notebooks hoard. (klik foto voor de video, kom weer terug met <)

Deze aflevering van Top 5 Dingen die Blijven (bij het nieuwe M Yoga) is een beetje tricky.
Want mijn Coffee Talk video’s voor YouTube zijn niet helemaal hetzelfde gebleven.
Ik ben overgestapt naar het geven van privélessen voor Ondernemers, schrijvers, kunstenaars – daarom stap ik af van adviezen die voor iedereen toepasbaar zijn. En ga ik naar een veel meer up-tempo energie, waar hele gedreven en misschien ook wel enigszins anti-sociale mensen, zich toe aangetrokken voelen.
Net als ik!
Prima mensen, en harde werkers. Tenminste: zolang ze maar precies kunnen doen waar ze zelf zin in hebben, want anders valt er geen land met ze te bezeilen.
De reden dat ik ervoor kies mijn yoga te geven aan deze eigenwijze doelgroep die smijt met energie als ze weten waar het naartoe moet;
boven alle fysieke beperkingen uit kan stijgen;
nauwelijks slaap, vrije tijd, of vakantie nodig heeft;
En al he-le-maal geen advies van anderen?
De reden is uiteraard dat ik zelf zo ben én ook omdat de gewone yoga hier helemaal niets mee doet.
Er is helemaal niks voor “ons soort mensen.”
En zeker geen yoga.
Al het advies uit de persoonlijke ontwikkelingshoek, op het gebied van goede gewoontes, en “balans”, lijkt eerst door een soort filter van gematigdheid te zijn gegaan.
Nog steeds, en ik heb echt al lang over dit onderwerp nagedacht, maar echt, nog steeds, waag ik me minimaal één keer per week aan een supergoede tip, waarvan ik denk:
“Dit is HET.
Nu gaat het gebeuren!
Nu ga ik dit implementeren en iedere dag maximaal benutten.”
En dat gebeurt dan niet.
Zelfs het advies om iedere dag te beginnen met een uur yoga, dan denk ik: “ARE YOU KIDDING!”
Ik wil s ochtends minimaal één maar eigenlijk twee uur achter mijn bureau, voor er wat dan ook gebeurt. En ik ga ZEKER niet die kostbare eerste uren op mijn yogamat staan, als ik ook lekker aan mijn bedrijf kan werken of kan schrijven.
Soms probeer ik het wel!
Maar dan kom ik er altijd achter dat ik er liever de hele dag vol voor ga, yoga sneuvelt, en ik dan s nachts helemaal hyper in bed lig met paniekaanvallen; dan dat ik het rustiger aan zou moeten doen en de dag met een uur fricking yoga zou moeten beginnen “om het te redden” in dit leven.
Ja, dan red ik t maar niet hoor.
Kom.
Ik moet s ochtends eerst werken om me mens te voelen. En als jij een avond mens bent dan kan het natuurlijk goed dat er s ochtend toch niks uit je vingers komt, dus dat je net zo goed yoga kunt doen, maar dat weet je dan zelf wel.
Bottom line is:
Zolang we ervan uitgaan dat iedereen het in zich heeft om een leven in balans te leiden, én dat iedereen dat ook wil (zoals ik zelf nog minimaal één keer per week denk dat ik dat wil), verandert er voor “ons soort mensen” niets.
Wij zullen nooit en te nimmer goed worden in energie in “balans” brengen. Dus dat is één reden dat ik me met de Coffee Talks vanaf nu richt op ondernemers, schrijvers, kunstenaars:
Dit is ons pad.
Laat ons elkaar eraan herinneren dat er niets op ons wacht, aan de andere kant van de muur van gematigdheid.
Maar er is nog iets veel belangrijkers.
En dat is dat je daarna kunt gaan werken aan het leren omgaan met die enorme energie uitbarstingen én de drawbacks, de rebounds, de nachten niet kunnen slapen, dat gevoel dat je van binnenuit tegelijkertijd opgevreten wordt door je ambities en je angsten alike.
It’s not for the faint at heart.
En iedere kunstenaar weet dat al lang: creativiteit brengt per definitie onzekerheid met zich mee. Vakmanschap niet: dat kun je leren, en daar kun je beter in worden.
Dan kun je nog steeds de onzekerheid hebben van het ondernemerschap, maar je werk zelf kun je bijslijpen, bijscholen en verfijnen.
Maar, die twee groepen – de “gewone” brick & mortar ondernemer enerzijds en de altijd veranderende kunstenaar anderzijds, komen steeds dichter bij elkaar te liggen!
Ook binnen de ondernemerswereld hoor je termen als Agility en de hybride organisatie. De ondernemer moet zijn werk/ business model continu aanpassen aan een veranderende wereld.
Het idee van een leven in balans, waarbij je je energiehuishouding of je bedrijf kunt managen als een goed geoliede machine, is wat mij betreft volstrekt achterhaald. En de eerste plek waar je dat sinds Vincent van Gogh al ziet, zijn kunstenaars:
Altijd die strijd tussen de stabiliteit van een vast inkomen, en de roep van Wat Je Echt Wil Doen.
Ook als je er wel in slaagt een gewone baan ernaast te hebben, waardoor je in je vrije tijd jouw kunst kunt maken, dan nog vraagt die creativiteit van je dat je bij ieder werk weer over je grenzen heen gaat.
Maar inmiddels zijn dus niet alleen kunstenaars degene die creatief moeten zijn, en met hoge onzekerheid om moeten gaan;
Ook zelfstandigen hebben te maken met steeds meer onzekerheid, moeten blijven bewegen, emotionele risico’s nemen, en letterlijk ALL IN gaan, om hun werk te kunnen doen.
De tijd dat je als het ware “stil” kon staan, en je in alle rust kon bekwamen in je vakmanschap, die bestaat niet meer. Tenzij je in loondienst gaat en een ander de verantwoordelijkheid heeft de fluctuaties uit de buitenwereld op te vangen, om te zetten, te monitizen.
Of als je een vak beheerst waar heeeel erg veel vraag naar is.
Bijvoorbeeld IT systemen kunnen ontwerpen en programmeren, en alle technische beroepen zoals loodgieter of installatie monteur.
Dat zijn vakmensen waar altijd vraag naar is.
En die trouwens ook meer dan welkom zijn bij mij op de yoga! ha ha ha Maar daar gaat het nu even niet om.
Punt is dus dat ik geloof dat de hoge pieken én de diepe dalen, die vroeger waren “voorbehouden” aan kunstenaars, schrijvers en andere creatievelingen (ik huiver zelfs om er “beroepen” achter te zetten, omdat je dit ook ervaart als je er geen geld mee verdient), dat die nu aan de orde van de dag zijn voor alle zelfstandigen en ondernemers, en no doubt ook voor mensen in loondienst maar daar heb ik veel te weinig zicht op.
Het gros van alle coaches, en alle yoga mind you, lijkt al gericht op professionals/ hoe je kunt functioneren binnen een organisatie. Dus ik voel me niet geroepen me daar in te gaan verdiepen, want daar is al van alles voor, en dat kan een ander beter.
Maar omgaan met de echte highs, en lows, van het ondernemerschap en kunstenaarschap?
Daar kan ik wat mee.
Dat begrijp ik.
En bovenal begrijp ik dat als je een ondernemer of kunstenaar bent, dat je dan geen behoefte hebt aan dat ik je ga vertellen wat je moet doen, welke methode, stappenplan, of zelfs welke yogaoefeningen.
Maar dat we elkaar kunnen ontmoeten op basis van gelijkwaardigheid waarin we allebei weten wat het vuur is dat door onze aderen stroomt.
En dan kan ik je wekelijks a thing or two vertellen over hoe yoga die kracht ziet, waar je iedere keer aan ten prooi valt. En dan kunnen we kijken wat je kunt doen om die energie aan te kunnen. Maar ik zal je nooit leren om de energie af te zwakken of de lows te voorkomen.
Maar om op jezelf, of het leven, te vertrouwen. En letterlijk op de stroom mee te gaan.
Just ride the wave.

~Suzanne

Coffee Talk (video)

De Coffee Talk van vandaag:
#6 Gepassioneerde ZZPer? Hoe ver ga je om financieel succesvol te zijn?

het nieuwe M Yoga

Morgen schrijf ik aflevering 4 van dingen die blijven bij het nieuwe M Yoga.
Abonneer je op dit blog om hem te ontvangen.
De subscribe button staat ergens op deze pagina.

Alle berichten verschijnen ook op:
Facebookpagina M Yoga,
Twitter 
mijn Linkedin account
( Linkedin volgen kan altijd, berichten zijn openbaar. Linkedin connections zijn voor vrienden, oud-cursisten en privécliënten van M Yoga.)

Notes of the Universe

Would you ever take a journey,
if you knew ahead of time that you’d become hopelessly lost,
have your heart broken into pieces,
and sometimes wish you’d never been born?

Now, how about if you knew ahead of time that on that very same journey you’d later find yourself,
fall passionately in love,
and live happily ever after?

Yeah, I know, you made the same choice a long, long time ago.

Que bueno,
The Universe

It’s all downhill from here (in a good way).

Je eigen notes of the Universe ontvangen?
http://www.tut.com/Inspiration/nftu/

Inschrijving geopend { actuele programma’s }

Programma’s zijn series privélessen, rondom een bepaald thema of aspect van je leven. 
Dit zijn de programma’s die je vandaag kunt boeken:

High vibe yoga
voor ondernemers, schrijvers, kunstenaars en iedereen die alleen maar ALL IN kan gaan
High Vibe yoga is hét body & mind programma voor wie dagelijks door het vuur gaat.
High Vibe yoga start direct na je kennismaking: M Yoga is de hele zomer open.

het nieuwe M Yoga

Vanaf 1 juli gaat M Yoga verder als studio voor privélessen.
De bestaande groepen gaan achter de schermen verder als vriendengroepen. Heb je in het verleden les gehad bij M Yoga, en zou je er graag bij willen? Neem dan contact met me op.
Suzanne
s_beenackers@hotmail.com
Ik denk dat je oude groep er nog wel is, en je kunt je vanaf 1 juli ook per les betalen, of je per twee maanden inschrijven. Er zijn geen langlopende abonnementen meer.