Zomer Sabbatical

Het goede nieuws is dat ik vandaag een heel helder beeld heb gekregen van waar het naartoe moet met mijn leven.
Het slechte dat ik nog niet weet of ik wel verder ga met mijn onderneming/ dit blog/ YouTube.
Voor ik vertel waarom ik de media pauze inlas, wil ik eerst vertellen waarom ik éénmalig mocht aanschuiven bij het team van Startup Nijmegen om te kijken of ik in aanmerking kwam voor de Startversneller.
Startversneller is een programma voor nieuwe ZZPers.
De reden dat ik daar terecht was gekomen voor support in deze tumultueuze fase van mijn bedrijf (en dan druk ik me nog zacht uit), was omdat mijn coach op vakantie ging terwijl ik middenin de startup van mijn nieuwe bedrijf zat. Na vijftien jaar groepslessen schakelde ik over op privélessen.
Maar binnen 24 uur na het vertrek van de coach, kreeg ik bij een Guns N Roses concert enorm zin in sprinten en hoogspringen en alles met veel energie;
Binnen 48 uur besloot ik te gaan atletieken;
Binnen 72 uur te stoppen als yogadocent;
En daarna om verder te gaan als het veel bredere energie en mindset mentor.
Uiteindelijk besloot ik gisteren om me niet langer te richten op Ondernemers, schrijvers en kunstenaars, maar op het geven van trainingen en coaching binnen het bedrijfsleven.
Ergo: Binnen één week had ik mijn hele onderneming gekiept.
En of ik dan als zelfstandige voor het bedrijfsleven ging werken, of in loondienst dat maakte me niet zoveel uit.
Ik verwachtte mijn nieuwe website, Facebook, YouTube; het “bedrijf” onder de naam Suzanne Beenackers, energie en mindset mentor, gewoon mee te kunnen ontwikkelen.
Inkomstenstroom nummer 1 wordt dan werken in of voor het bedrijfsleven;
En #2 zelfstandig blijven werken als energie en mindset mentor voor ondernemers, schrijvers en kunstenaars.
Ik heb zelf al meerdere keren laten vallen, dat ik me goed voor kon stellen dat je met name als schrijver of kunstenaar, gewoon een baan ernaast hebt. Zoiets stelde ik mij ook voor, alleen dan met mijn werk voor het bedrijfsleven op #1; en het aanbieden van mijn diensten aan particulieren en zelfstandigen op #2.
Dit blog, en YouTube, Twitter en Facebook (marketing) staan daarmee dan ook op nummer 2; niet op nummer 1.
Ik had al wel bedacht dat als ik écht voor bedrijven wilde gaan werken als zelfstandige, dat ik dan zo n stomme website moest hebben. Met van die zakelijke kleuren die ze gebruiken bij managementboeken.
Dat Suzanne Beenackers, met haar net roze geschilderde planken in de yogastudio, en haar grappige filmpjes op YouTube, die ze gewoon in bed opneemt als ze daar zin in heeft, dat die weer professioneel moest overkomen.
Maar over dat soort demotiverende dingen hoefde ik van mezelf nog niet na te denken.
Ik had net vijftien jaar mijn mond gehouden omdat je als yogadocent nog geen fractie mag laten zien van wat je echt te geven hebt. Dat gingen we de komende vijftien jaar niet in een ander jasje dunnetjes overdoen.
Dus ik kwam bij Dick Bos van Startup Nijmegen met mijn voorzichtige plan om mijn diensten op de zakelijke markt te richten, en de particuliere ernaast te ontwikkelen op basis van mijn huidige yogaklanten en followers op social media die ik nu al had. En hij had daar best oren naar.
Totdat.
TOTDAT.
Tot ik het lef had te zeggen dat ik eigenlijk schrijver was, Engelstalig en onder pseudoniem.
“Maar dat heb niet verteld,” zei ik. “Want ik blijf toch wel schrijven. Of ik nou consultant word, of zelfstandig ondernemer blijf. Over schrijven hoef ik geen keuze te maken. Op dit moment gaat het puur om de keus waar de kachel van kan branden.”
Ik was ervan overtuigd dat het enige waar ik over na hoefde te denken, was hoe ik een goede mix kreeg van werken in het bedrijfsleven versus werken voor particulieren en zelfstandigen.
“Want dat schrijven blijf ik toch wel doen,” zei ik.
Dick was even stil.
En toen ik zei dat ik al acht boeken had geschreven, en dat ik deze zomer de 9e wilde uitgeven, maar dat dat een beetje op zijn gat lag, omdat ik zo druk was met nadenken over mijn ondeneming, zei hij:
“Ja maar Suzanne, dan bén je dat toch gewoon?”
Het onmogelijke.
Het verbodene.
THE THING waarvoor ik al tien jaar een schrijverspseudoniem heb, en al weet welke uitgever ik aan mijn zijde wil hebben, en waarvoor ik straks alleen maar in het buitenland promotie wil maken?
“Dan ben je dat toch gewoon? Dat is je onderneming.”
Hij was verbaasd dat niemand dit ooit tegen me had gezegd.
Maar ik moet zeggen dat ik er ook weinig ruimte voor heb gegeven, omdat ik het zelf vrij onpraktisch vind om iets te “zijn” waar je geen droog brood mee verdient, en waar psychische en financiële labiliteit bijna een vereiste lijken te zijn.
Ik hoef geen schrijver te zijn.
Ik hoef misschien niet eens “mezelf” als Suzanne Beenackers te zijn.
Als ik maar iets ben waar ik geld mee verdien, zodat ik in mijn vrije tijd Die Ander kan zijn.
Of haar in elk geval genoeg armslag geef om haar 9e boek uit te geven en een internationale partner te vinden.
Dick Bos van Startup Nijmegen nam afscheid van me bij de deur. Hij gaf me het advies zo snel mogelijk een goede baan als Technisch Bedrijfskundige te vinden, zodat ik vrije tijd had om te atletieken en te schrijven als Die Ander.
Ik moest zo snel mogelijk al het werk als lokale zelfstandige in Nijmegen opgeven, inclusief blog en social media, en me richten op wat ik echt wilde, en wat me echt verder zou helpen.
Maar dat is vijftien jaar werk, tientallen klanten en zijn meer dan duizend actieve volgers op social media en van dit blog….
Daar moet ik eerst heel goed over nadenken.

~Suzanne

inhoud sabbatical { volg social media }

Deze zomer ga ik me richten op een baan of opdrachten uit het bedrijfsleven,
het uitgeven van mijn 9e boek, en ik ga met atletiek beginnen.

Gemaakte afspraken voor privélessen blijven staan, en je kunt sowieso t/m augustus nog bij me terecht voor yoga, energie en mindset;
voor oud-klanten van M Yoga staat hierbeneden een extra aanbod.

Ik verwacht nog steeds een dagelijkse Notes of the Universe te posten op al mijn social media + blijf vermoedelijk ook gewoon filmpjes maken voor YouTube.
Alleen het in een blog zetten doe ik dus niet meer (scheelt veel tijd).

Voor filmpjes + Notes of the Universe volg:

Facebookpagina,
Twitter 
mijn Linkedin account
( Linkedin volgen kan altijd, berichten zijn openbaar.)

en NATUURLIJK YouTube

het nieuwe M Yoga

Vanaf 1 juli is M Yoga verder gegaan als studio voor privélessen.
De bestaande groepen gaan achter de schermen verder als vriendengroepen. Heb je in het verleden les gehad bij M Yoga, en zou je er graag bij willen? Neem dan contact met me op.
Suzanne
s_beenackers@hotmail.com
Ik denk dat je oude groep er nog wel is, en je kunt je vanaf 1 juli ook per les betalen, of je per twee maanden inschrijven. Er zijn geen langlopende abonnementen meer.