Wegrennen voor je roeping | Runaway (1984) – Bon Jovi

poster, voor- en achterkant van het allereerste Bon Jovi album

nummer: Runaway
album: Bon Jovi – Bon Jovi (1984) 

“New business should be work I still CRAVE to do on my worst, most messed up, raw days.”

mijn tweet gisteren 7 december 2021

Ik kijk niet met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar, want dat suggereert dat ik er iets positiefs in kan zien. Nee, ik kijk er met afgrijzen op terug.
Hoewel, nee, niet 100%! 
Want ik heb mijn eerste boeken gepubliceerd, onder mijn eigen naam.
De titels zijn The Little Mistress Who Turned Into A Baby Koala, A Boyfriend Like Jon Bongiovi, en een yogagids The White Tigress Yoga Workbook. Je vindt ze allemaal onderaan deze pagina, én ik heb ze in bestelling dus over minder dan twee weken kan je ze ook bij mij kopen.
En privé was 2021 ook een geweldig jaar! 
Plus: We leven allemaal nog, dus in mijn directe omgeving was het geen slecht jaar maar professioneel?
Tjonge jonge. Zoals Rembo en Rembo bij de VPRO altijd zeiden. Of zij zeiden: “Tjonge jonge jonge jonge jonge jonge tjonge jonge jonge jonge”.
Wat ook voor mijn 2021 de lading beter dekt.
Tjonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge indeed.

Om maar met mijn dieptepunt in huis te vallen: Ik dacht weer eens dat ik een yogadocent was. Dat ik dat wat ik deed kon afronden naar dat ik yoga gaf.
Alleen het heette nu Rock Star Yoga of Bon Jovi yoga, en tijdens de pandemie zou ik dat dagelijks via YouTube doen.
Ook omdat ik in december 2020 mijn yogastudio heb weggedaan en ik heb geen bedrijf meer, maar een yogadocent none the less.

En ik zag het helemaal zitten want ik ging yoga geven voor Bon Jovi fans, én ik zou mensen die bij mij yoga willen doen inspireren voor Bon Jovi.
Bon Jovi fans zouden yogafans worden en yogafans Bon Jovi fans.

En omdat ik zowel lokaal als internationaal wilde werken, ging ik yoga geven op mijn Nederlandstalige YouTube én mijn Engelstalige. Als de pandemie dan over was, kenden we elkaar allemaal al, en dan kon ik yogalessen gaan geven, internationale fans konden op bezoek komen, en ik kon naar het buitenland gaan om daar voor Bon Jovi fans yoga te gaan geven.

Het was allemaal nog even wat behelpen omdat ik geen real life les kon geven maar desondanks feest want ik zag het helemaal voor me!
Ik was een rock star yogadocent en ik gaf Rock Star yoga (copyright vrije naam, en naam van de overkoepelende filosofie) en in de praktijk was dit Bon Jovi yoga.

Kon niet meer misgaan.

Behalve dan de vijf weken die het nu al geleden is dat ik één Bon Jovi yogavideo maakte voor mijn Nederlandse kanaal en één voor mijn Engelstalige, en dat ik in die vijf weken ook nul keer op mijn eigen mat heb gestaan.
Dát werd allemaal wel steeds moeilijker te negeren.

Dus begin ik nu, woensdag 8 december 2021, helemaal opnieuw. Niet bij wat ik zou willen dat ik ben maar iets wat ik feitelijk bén.
Wat ik feitelijk DOE.
Niet iets wat ik zou willen dat ik doe.

En dat is schrijven. 

Ik heb vaak gedacht dat ik als er geen Covid was geweest ik in 2020 alweer begonnen was met Bon Jovi yoga geven, hier in Nijmegen.
En dat denk ik nog steeds.

Maar deze tweede Covid winter heeft me doen realiseren dat voordat groepsactiviteiten weer hetzelfde zijn als voor Covid, we 5 of 10 jaar verder zijn.
En tot die tijd blijft het QR codes, testen, en kan ieder real life event een besmettingshaard worden. Als je de deur dicht trekt, of het licht uit doet, ben je er dus nog niet, maar zit je twee weken in het vagevuur of je niet toch per ongeluk een superspreader event hebt georganiseerd.

Voor mij was yoga een beroep om mensen te zien, en als ik er Bon Jovi yoga of Rock Star yoga van had gemaakt? Woooo, wat was dat leuk geweest!
Maar als ik schrijf én yogavideos maak, dan is dat twee keer geen mensen zien.
Zonder het echte contact van yoga in de offline wereld, moet ik gewoon helemaal niet proberen yoga te geven.

Dus yoga is out, en dat wat ik vanzelf doe, dat waar ik goed in ben, en dat waar ik nog nooit op heb hoeven afhaken zelfs niet in de pandemie, dat is terug.
Schrijven.

De tijd van wegrennen is voorbij. 

~Suzanne
Rock Star Writer

Een Engelstalige review van Runaway volgt binnen 48 uur op mijn Engelstalige YouTube
Iedere video krijgt eerst een column. De subscribe button voor dit blog zit ergens op deze pagina, waarschijnlijk rechtsboven.


Blogs 2021-2022

Facebook
Twitter

1. World Between Worlds (Engelstalig)
2. Rock Star Writer (Engelstalig)
3. Suzanne Beenackers Curated
hier post ik mijn oude yogavideo’s + uiteindelijk ook de oude M Yoga blogposts die vroeger op dit blog stonden

Engelstalig album review uit 2021 van Erik’s House