“De Catacombe”: yoga repetitieruimte op YouTube

In de jaren 90 was er in Groningen een complex van repetitieruimtes waar ik regelmatig kwam, en wat toen al een roerige geschiedenis had. Sommige noemden dit complex, Het Viadukt, dan ook nog bij de oude naam: “De Bunker” wat een lange historie had van verschillende goedbedoelde bestemmingen die altijd eindigden in rumoer, rellen en gekraak.

Tot het eind jaren 80 in gebruik werd genomen als repetitieruimtes voor bands, en deze keer was het wel succesvol. De mensen die het vanaf toen beheerden, doen dat tot de dag van vandaag.

Het Viadukt was een gebouw in de buik van een gigantisch viadukt, een dijk van overgang in de ringweg van Groningen.
Ik las dat ze in 2017 verhuisd zijn, dus Het Viadukt op zijn oude legendarische locatie is niet meer.
Maar als ik nu nog in Groningen zou wonen, zou ik DAAR mijn yogalessen willen geven!

Op warme zomeravonden zat je met z’n tienen met je biertje op de parkeerplaats, (het complex zelf had geen daglicht); In de volledig zwart geschilderde bar met het hoge plafond bar kon je flipperen en in elkaar’s oor schreeuwen omdat de muziek te hard stond, en om bij de oefenruimtes te komen moest je altijd door de lege concertzaal lopen, waar een magische stilte leek te heersen…

Ik kwam er week na week na week, en zoals anderen warme herinneringen koesteren aan poppodium Vera, waar sommigen in de jaren 80 en 90 beginnende grote acts hebben gezien, en het oude RKZ, wat net als Het Viadukt gekraakt was geweest, zo heb ik mijn herinneringen aan Het Viadukt.
Dus toen ik voor mijn Nederlandse yoga op YouTube op zoek moest naar een naam die met muziek te maken heeft, dacht ik meteen daaraan.
Aan Het Viadukt.

Het is “De Catacombe” geworden.

Als je naar mijn YouTube kanaal gaat, kun je de header al zien;
Nederlandstalige YouTube Coming soon: De Catacombe 

Dus dan weet je zeker dat je goed zit!
Subscribe daar of op dit blog – ik zal zorgen dat je de video’s ook in een blogpost krijgt.
En wie weet wat de toekomst nog brengt.

Gisteren stond ik bij een Kettlebell studio naar binnen te kijken. Hij was helemaal zwart geschilderd en ik vroeg me af of ik daar ook yoga zou kunnen geven. Maar ik denk dat niet dat dat onze toekomst wordt.. Te netjes!
Laat ik nou niet weer 25+ jaar vergeten waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

And it ain’t “netjes”.

Maar een toekomst waarbij ik in Nijmegen een leegstaande concertzaal huur, en we een keer real life bij elkaar komen?

Ik zie het in de toekomst wel gebeuren.
En ik denk niet dat we 25 jaar hoeven te wachten.

~Suzanne
analist & onafhankelijk yoga docent

☕️ Buy me a coffee
🥳 PayPalMe 

subscribe op het blog en je krijgt ieder nieuw artikel in je Inbox
De subscribe button staat ergens op deze pagina, waarschijnlijk bovenaan rechts

also COMING SOON! 
Deze week start ik ook mijn nieuwe Engelstalige Rock Star Yoga! 🤩

LIBERATION
Create Rock Star freedom for your art, body and business and become who the world needs you to be.
op Suzanne Beenackers YouTube (yoga)
en op mijn business channel Rock Your Business 

Je kunt mijn boeken
🐨The Little Mistress Who Turned Into A Baby Koala,
🎶🎸A Boyfriend Like Jon Bongiovi,
en 🐯White Tigress Yoga Workbook
online bekijken onderaan deze pagina:
https://www.lulu.com/spotlight/rockstarwriter
en daar kopen (internationaal),
of bij mij bestellen als je in de Benelux of Duitsland woont.
Stuur me een email met je bestelling.

Andere websites & social media;

Facebook Suzanne Beenackers schrijver
met beertje Puux

Nederlandstalige YouTube, reboot maart 2022!

en mijn favoriete hangout! 
Twitter (alle posts)

Engelstalig:
Rock Star Writer YouTube
Lifelessons in Bon Jovi songs + yoga

Rock Star Writer op Facebook 
Rock Star Writer blog
World Between Worlds
Daily Bon Jovi Yoga

Alle verhalen uit het verleden worden opnieuw geblogd/ gepost op:
https://suzannebeenackerscurated.com/